i7 2600K sisteme RAM ve SSD önerisi

Bozkurt42

Centipat
Merhaba. Laptop için konu açmıştım şu anda maddi durumlardan dolayı ertelemek zorunda kaldım. Elimde eski Casper marka hazır sistem var.
Özellikler:
Pegatron IPXSB-H61
Intel i7 2600K.
DDR3 4x2 RAM.
AMD Radeon 6750.
PSU 350W.
1 TB hard disk.
Bunlara ek olarak işlemci soğutucu ayağının birisi kırık boşta 65-70 derece yükte ise 95'e kadar çıkıyor. Anakartın RAM soketinin birisi çalışmıyor 4 GB kullanıyorum.

Bu sistemi sadece SolidWorks AutoCAD gibi programlar için kullanacağım. En fazla 1000-1500₺ kadar yükseltme yapmak istiyorum. 250 GB SSD, 8 GB RAM ve işlemci soğutucu tavsiyelerinizi bekliyorum. Fakat anakart SSD destekler mi bilmediğim için anakart (desteklemiyorsa) alacağım.

Eski bilgisayarım... Ben o bilgisayarı Samsung 860 EVO ile bir süre kullandım yeterli şekilde çalıştı. Bütçe olarak biraz fazla olabilir ama 400 TL civarına Samsung 870 EVO 250 GB bulunabiliyor. Anakartın SSD destekliyor ancak Sata 2 arayüzünde destekliyor. Sata 3 SSD'nin maksimum hızlarına ulaşamıyorsun ama yine de performans artışı gözle görülür şekilde artıyor.

(bu satıcıyı bilmiyorum benim aldığım ürün Amazon.com.tr satıcılıydı)

400 TL pahalı geliyorsa evdeki diğer iki bilgisayarda Kingston'un 120 GB olanını kullanıyorum ancak bu iki bilgisayar da Autocad vs. açamayacak bilgisayarlar. O yüzden senin beklentini karşılar mı bilemiyorum. Ancak hatırladığım kadarıyla 860 EVO ile senin bilgisayarının aynısında Autocad ve Adobe Photoshop programlarını sıkıntısız kullanmıştım.

DDR3 RAM ve soğutucu yenileme hakkında ise pek bir bilgim yok..

Bir de benim PSU'm baya tehlikeli çalışıyordu soketi arızalıydı ısınıyordu, yanık kokusu vs. geliyordu. O yüzden satın alacağın parçaların güvenliği için bütçeyi artırıp güvenilir bir PSU da satın alabilirsin -Şu anki PSU yanarsa aldığın parçaların çöp olma ihtimali var-.

Eski bilgisayarım... Ben o bilgisayarı Samsung 860 EVO ile bir süre kullandım yeterli şekilde çalıştı. Bütçe olarak biraz fazla olabilir ama 400 TL civarına Samsung 870 EVO 250 GB bulunabiliyor. Anakartın SSD destekliyor ancak SATA 2 arayüzünde destekliyor. SATA 3 SSD'nin maksimum hızlarına ulaşamıyorsun ama yine de performans artışı gözle görülür şekilde artıyor.

(bu satıcıyı bilmiyorum benim aldığım ürün Amazon.com.tr satıcılıydı)

400 TL pahalı geliyorsa evdeki diğer iki bilgisayarda Kingston'un 120 GB olanını kullanıyorum ancak bu iki bilgisayar da AutoCAD vs. açamayacak bilgisayarlar. O yüzden senin beklentini karşılar mı bilemiyorum. Ancak hatırladığım kadarıyla 860 EVO ile senin bilgisayarının aynısında AutoCAD ve Adobe Photoshop programlarını sıkıntısız kullanmıştım.

DDR3 RAM ve soğutucu yenileme hakkında ise pek bir bilgim yok.

Bir de benim PSU'm bayağı tehlikeli çalışıyordu soketi arızalıydı ısınıyordu, yanık kokusu vs. geliyordu. O yüzden satın alacağın parçaların güvenliği için bütçeyi artırıp güvenilir bir PSU da satın alabilirsin -şu anki PSU yanarsa aldığın parçaların çöp olma ihtimali var-.

Peki anakart da alsam nasıl olur? Öyle ya da böyle bu sistem bir köşede duracak hem SSD'nin tam hızını alabilirim.

Peki anakart da alsam nasıl olur? Öyle ya da böyle bu sistem bir köşede duracak hem SSD'nin tam hızını alabilirim.
Aslında baya iyi olur ama dediğim PSU detayını atlama derim. Ancak yine bir öneri veremiyorum umarım bir öneri verebilecek vardır. Bence diğer arkadaşın dediği gibi sıfırdan sistem toplamaktan çok daha karlı olur çünkü o işlemci ve ekran kartı gündelik işlemler için fazlasıyla yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı