Çözüldü i7-2600K yükte 98 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yavuzthegreat

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Üniversite okuduğum ve çok bütçe ayıramadığım için sıfırdan bilgisayar toplamak zor gelmişti.
Karantinadan ötürü 2013'ten beri kullandığım bilgisayarı yükseltmek istedim. Sistemi ilk aldığım zaman sistem bileşenleri şöyleydi;
i3-3210, H61M-D, 4 GB RAM, ekran kartı yok, 300W PSU.
Bu sene içerisinde sırasıyla 500W Aero-cool (12V 450W yakın veriyor) PSU, 8 GB RAM, R7 370 ekran kartı ve son olarak da geçen hafta i7-2600K aldım.
Saydığım bileşenler hepsi ikinci el. Hem uyguna kapattığımdan hem de karantina dönemi oyun oynamak istediğim için böyle bir upgrade yaptım (2.nesil işlemcinin mantıklı-mantıksız olabileceğini biliyorum).
Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Boştayken 50 derecelerde, %100 yükteyken 98 dereceye kadar çıkıyor.
Bilgiler; aldığımda işlemcinin üstünde termal macun yoktu bende bilgisizliğimden dolayı sürmedim.
Kasanın hava akışı çok iyi değil, küçük bir egzoz fanı var ama etki etmemiş olacak ki dereceler bu halde.
İşlemci soğutucusu stock fan ekstradan bir soğutucum yok.
Zararlı mıdır? Neler yapmam gerekir?

Çözüm
Herkese çok teşekkür ederim en kısa süre de dediklerinizi uygulayıp buraya gözlemlerimi yazacağım şayet aynı konudan sıkıntı çeken arkadaşlar varsa onlara da yardımcı olmuş olurumç
Dediğim gibi sürdükten sonra bu sıcaklıklar devam ederse;

100TL altı: Snowman M200 Combo Intel/AMD 9cm Led CPU Fan Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
100TL üstü: Snowman X6 RGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe.
Maksimum 80 derece olmalı yükte, termal macun sürmemişsiniz iyi bile dayanmış. Çok değil ama az da sürülmemeli termal macun. Technopat YouTube kanalından bakabilirsiniz. Termal macun olarak MX-4 öneririm.
Termal macunu sürdükten sonra yine 80 derece üstü görürseniz 100TL civarlarına iyi bir hava soğutucu alın.
Herkese çok teşekkür ederim en kısa süre de dediklerinizi uygulayıp buraya gözlemlerimi yazacağım şayet aynı konudan sıkıntı çeken arkadaşlar varsa onlara da yardımcı olmuş olurumç

Sorun çözüldüğü zaman "Çözüldü" Yapmayı unutmayın. :)

Dediğim gibi sürdükten sonra bu sıcaklıklar devam ederse;

100TL altı: Snowman M200 Combo Intel/AMD 9cm Led CPU Fan Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
100TL üstü: Snowman X6 RGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe.

Çözüm
Arctic MX-4 termal macun ile üstünde ki macunu yeniledim, sıcaklık değerleri boşta 40-45 arasındayken yükte 70-82 derece arasına indi. Ekran kartım olmadığı ve oyun oynamadığım için şuanlık fan almadım ve bu değerler benim için çok ideal. En kısa sürede hava akışını yükseltip fan alacağım değerleri daha da düşüreceğime eminim. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı