i7 2670QM CPU'ya undervolt yapmak

Bence 80-90 derecede kolay kolay kopmaz. Reballing makineleri 300 derecede eritiyorlar.
Ekran Görüntüsü (76).png

Sıcaklık değerlerim bunlar hocam işlemci abartılı şekilde ısınıyor. Kaliteli termal macuna rağmen bunu yapıyor anlamadım gitti.
 
Termal macunu yanlış/fazla/eksik sürmüş olma ihtimaliniz var mı? Eskiden böyle ısınıyor muydu?
9 yıl önce aldığımda boşta 20 derece falandı. Geçen yıla kadar da çok ısınma sorunu yaşamadım. Bir de eskiden kalitesiz macunlar sürerdim ona rağmen ısınmazdı. Şimdi kaliteli macun sürüyorum ısınıyor. En son 3 ay önce değiştirdim yine değiştirmem gerekecek anlaşılan. Macunu normal şekilde sürüyorum. Çekirdeğe iyice yediriyorum. Bir de hocam güç seçeneklerinde normalde en yüksek ve en düşük frekans diye seçenek olmalı. Ama bende gözükmüyor neden? Onu ayarlayınca sıcaklık düşüyor diyorlar.
 
Son düzenleme:
9 Yıl önce aldığımda boşta 20 derece falandı. Geçen yıla kadar da çok ısınma sorunu yaşamadım. Bir de eskiden kalitesiz macunlar sürerdim ona rağmen ısınmazdı. Şimdi kaliteli macun sürüyorum ısınıyor. En son 3 ay önce değiştirdim yine değiştirmem gerekecek anlaşılan. Macunu normal şekilde sürüyorum. Çekirdeğe iyice yediriyorum. Bir de hocam güç seçeneklerinde normalde en yüksek ve en düşük frekans diye seçenek olmalı. Ama bende gözükmüyor neden? Onu ayarlayınca sıcaklık düşüyor diyorlar.

Termal macunu en son değiştirmeden önce nasıl ısınıyordu?
 
Yine 80-90 derece oluyordu. Termal macun yapınca 60'ı geçmedi bir süre şimdi yine aynı.

Içim açıp termal macun ne durumda diye bakar mısınız? Mesela bakir borudan taşmış olabilir. Ya da işlemcinin içindeki macun kurumuş olabilir. deli işlemi gerekebilir ama onu en son sıraysa alalım.
 

Geri
Yukarı