i7 2670QM CPU'ya undervolt yapmak

Içim açıp termal macun ne durumda diye bakar mısınız? Mesela bakir borudan taşmış olabilir. Ya da işlemcinin içindeki macun kurumuş olabilir. deli işlemi gerekebilir ama onu en son sıraysa alalım.
Hafta sonu bakacağım hocam. Şimdilik işlemciyi yüke almıyorum. Az yüke girse deli gibi dönüyor fan. Sıcaklık klavye kullanımına etki etmiyor ama kenarlar sıcak oluyor.
Içim açıp termal macun ne durumda diye bakar mısınız? Mesela bakir borudan taşmış olabilir. Ya da işlemcinin içindeki macun kurumuş olabilir. deli işlemi gerekebilir ama onu en son sıraysa alalım.
Hocam dün güç ayarlarına girdim. En yüksek işlemci durumunu %80'e ayarladım. 2 saat Valorant oynadım işlemci 80 dereceyi geçmedi. V-Sync açık şekilde oynadım. Bir de en yüksek işlemci frekansı vardı. Onu da 2300 MHz olarak ayarladım şu an sorun yok. Boşta 40 derece falan. Termal macununu değiştirirsem bu değerler daha da aşağı iner mi?

Son düzenleme:
Hocam dün güç ayarlarına girdim. En yüksek işlemci durumunu %80'e ayarladım. 2 saat Valorant oynadım işlemci 80 dereceyi geçmedi. V-Sync açık şekilde oynadım. Bir de en yüksek işlemci frekansı vardı. Onu da 2300 MHz olarak ayarladım şu an sorun yok. Boşta 40 derece falan. Termal macununu değiştirirsem bu değerler daha da aşağı iner mi?
Bunu nasıl yaptınız hocam açıklama imkanız var mı?

Bunu nasıl yaptınız hocam açıklama imkanız var mı?

Windows arama yerine güç ve uyku ayarları yazın. Açılan pencerede ek güç ayarları var oraya girin. Orada güç modları olacak. Hangisi seçiliyse Ör: Bende yüksek performans seçili sağında plan ayarlarını değiştir yazısı var ona tıkla. Açılan pencereden de gelişmiş güç ayarlarını değiştir yazısına tıkla. Açılan pencereden işlemci güç ayarını bulup En yüksek işlemci durumu'ndan istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.

Windows arama yerine güç ve uyku ayarları yazın. Açılan pencerede ek güç ayarları var. Orada güç modları olacak. Hangisi seçiliyse Ör: Bende yüksek performans seçili sağında plan ayarlarını değiştir yazısı var ona tıkla. Açılan pencereden de gelişmiş güç ayarlarını değiştir yazısına tıkla. Açılan pencereden işlemci güç ayarını bulup En yüksek işlemci durumu'ndan istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı