Normalde sıcaklığı oyunkarda 65-75 derece civarında oluyor. Normalde 3.5ghz civarı çalışıyor ama arada görselde ki gibi ani düşüşler oluyor.Görselde işlemci frekansı düşük gözüküyor, genelde nasıl?
Sıcaklıklar?
Sorunu saptamak için görev yöneticisi performans sekmesi fikir verir.
Biliyorum çok bir fark beklemiyordum ama en ufak bir fark bile olmadı. Görselde ki oyun içinde ki ani düşüşüm. Arada bir oluyor 5 saniye civarı sürüyor sonra bilgisayar toparlıyor.i7 3740QM bir önceki işlemcine göre 10 dolar fiyat farkı var tabiki oyunlarda fark oluşturmaz.
Bir de ekran kartını güncelleyince 924Mhz'den 1038Mhz'ye çıkıyor ama oyun oynayamıyorum. Oyunda donuyor ve Fps çok düşük oluyor.Görev yöneticisi performans sekmesine ait bir görsel atarsan sorun anına ait, oradan bakarız.
Yok ekran kartını overclok yapmaya çalışmıyorum ama kartı güncelleyince hız artışı oluyor. Güncelleme yapınca ama böyle çok düşük kart düşük kullanıyorum gibi fps veriyor ve donmalar oluyor.Ekran kartını overclock yapmaya çalışıyorsan o şekilde denemeni tavsiye etmem.
Normal ayarlarda kullan.
Sendeki sorun hem CPU hem de GPU'da olduğu için sistemdeki bir servis ile alakalı olabilir.
Baktığımda sendekine benzer bir sorun yaşayan birisi sorunu Windows Update sayfasında gelişmiş ayarlarda Delivery Optimization'ı kapatarak çözdüğünü belirtmiş. Onun dışında gizlilik ayarlarına girip arka planda çalışan şeyleri kapatmanı tavsiye ederim.
Dediğiniz ayarları yaptım ama malesef işe yaramadı. Yine işlemci frenkası düşüyor.Ekran kartını overclock yapmaya çalışıyorsan o şekilde denemeni tavsiye etmem.
Normal ayarlarda kullan.
Sendeki sorun hem CPU hem de GPU'da olduğu için sistemdeki bir servis ile alakalı olabilir.
Baktığımda sendekine benzer bir sorun yaşayan birisi sorunu Windows Update sayfasında gelişmiş ayarlarda Delivery Optimization'ı kapatarak çözdüğünü belirtmiş. Onun dışında gizlilik ayarlarına girip arka planda çalışan şeyleri kapatmanı tavsiye ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.