Bu dereceye ulaştıysa pc kendini kapatır diye biliyorum.
Aynen, ısı sınırını geçince kapanıyor normal şartlarda. Ama ben birkaç kere kapanmayanını gördüm. Ama onda da acayip derece de sistem hantallaşıp yavaşladı. Sanki işlemci kendini kısıtlayıp, korumaya almış gibiydi. O yüzden sınırı geçince kesin kapanır diyemem.

Bende öyle düşünüyorum. 3770'in ısı sınırı zaten 105 derece diye biliyorum. Bu ısıdan sonra sistem üzerindeki yüke göre ya performans düşürür ya da kapatır kendini. Siz de darboğaz falan görmediğinizi söylüyorsunuz. Boşta zaten 100-105 arası ise yük binince bunun daha da üzerine çıkması gerek. Bu durumda bile sistemde gözle görülür bir problem yok ise ısı sensörlerin de sıkıntı vardır, sadece eşik değerini gösteriyor olabilir. Ama arkadaşların dediği gibi farklı programlar deneyin, onlarda da aynı sonuç var ise büyük ihtimal ısı sensöründen kaynaklıdır.
Bu dereceye ulaştıysa pc kendini kapatır diye biliyorum
Aynen, ısı sınırını geçince kapanıyor normal şartlarda. Ama ben birkaç kere kapanmayanını gördüm. Ama onda da acayip derece de sistem hantallaşıp yavaşladı. Sanki işlemci kendini kısıtlayıp, korumaya almış gibiydi. O yüzden sınırı geçince kesin kapanır diyemem.
Kısıtlayadabilir kendini.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı