i7-3770 delid yapmak

Arkadaşlar i7-3770 model işlemcime delid yapmak istiyorum. Fan almaktansa böyle bir yöntemin çok daha iyi sonuçlar verdiğine dair videolar izledim. Çok daha ucuz olmasıda cabası. İşlemcim K serisi bir işlemci değil. Ama anakarttan non-K teknolojisini açınca 4.3 GHz hızına ulaşabiliyor. Ama stok fanla işlemci 100 dereceye çıkıyor oyunlarda. Sizlerden önerdiğiniz bir sıvı metal ve bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan öneriler rica ediyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yaptiysam siz de yaparsiniz. Paylastigim konuda kullandigim malzemelere göz atabilirsiniz. Bu sayede az bucuk fikir edinmis olursunuz.

Sivi metal olarak Thermal Grizzly Conductonaut, IHS (isi dagiticisi) üzerine Kryonaut (bulamazsaniz Arctic MX-4 veya Cooler Master MasterGel), kuruyan macunu temizlemek icin saf alkol ve sert olmayan bir pecete (ya da bez), IHS'i tekrar yapistirmak icin isiya dayanikli silikon, kapasitörleri korumak icin saydam tirnak ojesi.

Delid islemini yaparken aceleci davranmayin ve temiz bir ortamda yapmaya calisin. Islemciyi actiktan sonra icine pislik bulastirmamaya özen gösterin. Gerisini birkac video izleyerek halledersin zaten.
Kardeşim sıvı metali an itibari ile sipariş verdim.Sormak istediğim bir husus daha var sana.Ürün fotoğraflarında işlemcinin üstüne de sürüldüğü görülüyor sıvı metalin.Ama alüminyum tabanlı soğutucularda kullanmayın diye uyarılar görmüştüm sitede.Stock fan biliyorsun bakır tabanlıdır.Ben bu ürünü dışına taşırmadan nokta şeklinde işlemci üzerine de uygulasam sıkıntı çıkarır mı?Yapışma yapar mı?Sökmek istediğim de bana zorluk çıkarıp işlemcime zarar verir mi?Sana zahmet bunda da yardımcı olursan memnun olurum.
Stok soğutucu zaten iş yapmıyor delid ne yapsın?
Doğru diyorsun da işlemci üstündeki macunun zamanla kuruması gibi işlemci içindeki macunun da zamanla kuruması muhtemel.İşlemci zaten eski olduğu için macundan eser kalmamışsa fan ne yapsın bu işlemciye.Ben böyle düşünerek bu işe kalkıştım.Ucuza kaliteli bir fan bulmama rağmen.
Ben yaptiysam siz de yaparsiniz. Paylastigim konuda kullandigim malzemelere göz atabilirsiniz. Bu sayede az bucuk fikir edinmis olursunuz.

Sivi metal olarak Thermal Grizzly Conductonaut, IHS (isi dagiticisi) üzerine Kryonaut (bulamazsaniz Arctic MX-4 veya Cooler Master MasterGel), kuruyan macunu temizlemek icin saf alkol ve sert olmayan bir pecete (ya da bez), IHS'i tekrar yapistirmak icin isiya dayanikli silikon, kapasitörleri korumak icin saydam tirnak ojesi.

Delid islemini yaparken aceleci davranmayin ve temiz bir ortamda yapmaya calisin. Islemciyi actiktan sonra icine pislik bulastirmamaya özen gösterin. Gerisini birkac video izleyerek halledersin zaten.
Bu iş görür değil mi?

Dosya Ekleri

• 20200208_093301.jpg
    20200208_093301.jpg
    413,2 KB · Görüntüleme: 37
  • 20200208_093251.jpg
    20200208_093251.jpg
    516 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Ben bu ürünü dışına taşırmadan nokta şeklinde işlemci üzerine de uygulasam sıkıntı çıkarır mı?

IHS üzerinde sivi metal kullanmanin isi degerlerine fazla bir etkisi olmayacaktir. Bence böyle bir seye gerek yok. Eger illa denemek istiyorsaniz, sizin de dediginiz gibi alüminyum tabanli sogutucularda kullanilmamali. Bu ürünün kullanma kilavuzunda da acikca belirtiliyor. Yine de dedigim gibi, gereksiz.

Bu iş görür değil mi?

Yapistirma isleri icin gelistirilmis dediklerine göre is görür diye düsünüyorum. Kücük tüplerde satiliyorsa kücük tüp alin, cünkü fazla ihtiyaciniz olmayacak.

IHS üzerinde sivi metal kullanmanin isi degerlerine fazla bir etkisi olmayacaktir. Bence böyle bir seye gerek yok. Eger illa denemek istiyorsaniz, sizin de dediginiz gibi alüminyum tabanli sogutucularda kullanilmamali. Bu ürünün kullanma kilavuzunda da acikca belirtiliyor. Yine de dedigim gibi, gereksiz.

Yapistirma isleri icin gelistirilmis dediklerine göre is görür diye düsünüyorum. Kücük tüplerde satiliyorsa kücük tüp alin, cünkü fazla ihtiyaciniz olmayacak.
İşlemciye bugün delid yapma işlemini denedim.İşlemci kapağını çıkarırken jiletle yeşil bölgenin bir kaç yerinin kazındığını fark etmemem sonucu işlemcim tamamen bozuldu maalesef.

İşlemciye bugün delid yapma işlemini denedim.İşlemci kapağını çıkarırken jiletle yeşil bölgenin bir kaç yerinin kazındığını fark etmemem sonucu işlemcim tamamen bozuldu maalesef.
Geçmiş olsun, biz uyarmıştık. El becerisi fazla yoksa kalkışmasaydınız daha iyiydi. Ben bozulan FX 8300 ü açmaya çalışmıştım ama etrafındaki direnç gibi olan parçaları koparmıştım sökerken ve o an anladım zaten en iyisi hiç böyle işlere girmeyeyim diye.

Jiletle açmak tecrübe isteyen bir işlem. Ben bu yüzden jiletle dalmaya cesaret edemedim.
Bir de sormak istediğim bir şey var kardeşim.İşlemcideki bu tersliği fark edince işlemci kapağını oturtup fansız bir şekilde kasaya taktım görüntüyü alır almaz kapatacaktım.Bilgisayar görüntü vermeden sürekli reset attı.Çıkardığımda işlemci kapağı ısınmıştı.Sonraki denemelerimde ise ısınma olmadı.Olayın seyri hakkında bir bilgin var mı?
Geçmiş olsun, biz uyarmıştık. El becerisi fazla yoksa kalkışmasaydınız daha iyiydi. Ben bozulan FX 8300 ü açmaya çalışmıştım ama etrafındaki direnç gibi olan parçaları sökmüştüm sökerken ve o an anladım zaten en iyisi hiç böyle işlere girmeyeyim diye.
Teşekkür ederim.Başa gelen çekilir.
Arkadaşlar jiletle delid yapma işlemi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.Deneyecek arkadaşlara tavsiyem birazcık daha para verip delid aparatı almaları.Yoksa benim gibi üzülebilirsiniz.Allah'a emanet.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı