i7 3770 Overclock Desteği Var mı?

CaglarReyiz

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2015
Mesajlar
1.423
Çözümler
4
Yer
Edirne
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gayrimenkul Satış Müdürü
Profil Kapağı
1522576706
Merhaba arkadaşlar, i7 3770 işlemcisinin overclock desteği yok ki? 3770K'nın var. Yarım saat öncesi BIOS'u kurcalarken işlemci hızı 3.4 auto yazıyordu, manuele alıp 4.0'a çıkardım, daha sonra bilgisayarı açtığımda görev yöneticisinden işlemci hızının 4.20GHz seyirlerinde dolaştığını gördüm. PUBG oyununa girdiğimde FPS'nin yükseldiğini ve akıcılığın arttığını fark ettim. Ayrıca RAM 10.500MB'nin altına düşmezken 7000MB civarında geziyor. Bu olayı benim mantığım almadı. Ters bir durum var?

20181226224638_1.jpg
Adsız.png
 
İşlemcin çarpan kilidi kapalı olduğu için stabil olarak belirgin bir frekans artışı sağlanmasına izin vermiyor. Intel Turbo Boost teknolojisi ile işlemci sıcaklığı uygun seviyelerdeyse otomatik olarak 3.9Ghz hıza çıkacaktır; eğer ki BIOS menüsü üzerinden bunu engelleyecek bir ayarlama yapmadıysan.

Bu tip işlemcilerde bus frekans hızı ile oynanarak stabil bir hız artışı kolay kolay elde edilemiyor. Stabil kelimesi burada önemli çünkü ayakta tutamayacağın kadar yüksek bina dikmenin anlamı yoktur, veya bakamayacağın çocuğu yapmak gibi :)

Bellek kullanımının ise CPU frekansı ile bir alakası olduğunu sanmıyorum, anlık olarak bellek kullanım tablosunu karşılaştırıp bakmak lazım.
 
Manuele almanı tavsiye etmem üstelik stok fan takılı ise, işlemci de boost desteği var yük altında olduğu zaman 3.4GHz den 3.9GHz ye kendini boostlayacaktır daha üstüne çıkman pek sağlıklı olmaz.
Bellek kısmı ilginç duruyor anlık bir şey miydi yoksa sürekli böyle mi? Tahminim, işlemci kendini kastırdığı için bellek tüketiminden kıstı veyahut, arkada açık bir program vardı.
 
Bu performans artışı, özellikle ilk hız aşırtma denemelerinde biraz da psikolojik olarak hissediliyor :)
Seneler önce FX4100 işlemcime ilk defa hız aşırtma yaptığım konuda HD 6670 GPU kullanırken öyle performans artışı değerlerinden bahsetmişim ki imkanı yok o kadar artış yaşanmasının :)

Valley Unugine gibi programlar ile hız aşırtma öncesi ve sonrasında testler yaparak aradaki farkı netleştirmek gerekiyor.
 

Geri
Yukarı