i7 3770 Sistem Aniden Donma Sorunu

XANTARES

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba ben CFK. Bilgisayarım devamlı kilitleniyordu. Memtest86 ile test yaptığımda RAM'lere 906 tane hatalı alan bulmuştu. Yeni RAM'leri aldım. GSKILL 2x4GB fakat dün gece her şey normalken birden kitlendi yine. Şimdi anakarttan şüphelenmeye başladım. HDD'yi HDTUNE Pro ile test ettim. Hiç bad sector bulunmadı. Anakartımı bir kere dizimden düşürmüştüm acaba o mu sorun yapıyor? Sizce sebebi ne ona göre anakart veya bozuk parçayı satın alacağım.

Bilgisayarımın özellikleri:

• i7 3770 3.4 GHz
  • ASUS R9 270x DirectCUII 4GB Ekran Kartı
  • ECS H61H2-MV Anakart
  • GSKILL 2x4 1600 MHz RAM
  • Tauro 80+ 600 Watt Power.
  • Cooler Master Hyper Tx3 Evo Soğutucu
  • WD 7200 Rpm 1 TB

Cevaplarınızı bekliyorum. Ona göre parça satın alacağım. Yeter ki çözülsün şu sorun.

@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF

şş.jpg
Bahsettiğim kırmıız ekran bu. Böyle oluyor ama bu 2 defa oldu bugüne kadar. Ne yapsam sizce? Ne önerirsiniz? Bu kırmızı ekran çok nadir olurken normal kitlenmede ekran donuyor 5 sn sonra o anki karakter animasyonu devam ediyor yani adam önüne doğru dümdüz yürüyor mesela. Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba ben CFK. Bilgisayar özelliklerimi yazının sonunda yazıcam. Sahip olduğum bilgisayar aylardır donuyor. Oyun oynarken özellikle. Masaüstünde de donduğunu gördüm. Ne yapabilirim bir akıl verin. RAM bozukmuş RAM'leri değiştirdim fakat hala yine donuyor. Anakartımı düşürdüm anakart bozulmuş olabilir mi?

Benim yaptığım ölçümler :

HDTUNE PRO ile test yaptım HDD'yi hiçbir sıkıntı yok.
Memtest86 ile RAM'leri test ettim sorun yok.
Soğutma, kablolama vs iyice kontrol ettim sorun yok.

E ben daha ne yapayım yeni anakart almaya gidiyorum şimdi. Bu sırada sizde görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. İyi günler!

i7 3770 3.4ghz İşlemci
ASUS R9 270x DırectCUII Ekran Kartı
GSKILL 2X4GB 1600Mhz Ram
ECS H61H2-MV Anakart
TAURO 80+ 600 Watt Bronze Güç Kaynağı
Z3 Plus
WD 1TB 3.5" 7200Rpm HDD

Hataların çoğunda ekran donuyor. O anki animasyon bazen devam ediyor, karakter ileriye yürüyor mesela. Sonra o da takılı kalıyor devamlı yürüyor ve bu kitlenmelerde yaptığım tek şey power tuşuna uzun süre basıp PC'yi kapatıp açmak oluyor. Bir arada aşağıdaki gibi kırmızı ekran verdi.

şş.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı