i7 3770 Sistemde Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

zackdvaine

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Sapphire AMD Radeon 7800 Dual-x
Anakart
Gigabyte GA-Z77-D3H
İşlemci
İntel i7 3770
Herkese selam,
Valorant'ta 1-2 haftaya kadar çok rahat ve akıcı oyun oynarken bu 1-2 haftadır sürekli FPS düşüklüğü sorunu ve dolayısıyla ekran kasmasıyla karşı karşıyayım. Bilgisayardan çok anlamam, sistemim de eski ama bu problemi de hiç yaşamazdım. 180-200 FPS arası alıyordum 150'lere düşmüştü şimdi 120-150 arasında geziyor ve monitörüm 144 Hz olduğu için 120-130'larda gezen FPS beni bitiriyor. (144Hz monitörü alalı yaklaşık 1 ay oldu ve 1-2 haftadır bu problem var. Gekko güncellemesinden itibaren). Çözüm olarak işlemci ekran kartı vs. değişmeyi düşünüyorum aklımda olan parçaları en alta yazacağım ona da ayrı yorum alabilirsem çok memnun olurum PC'den gerçekten pek anlamam.

NOT: Önemli bir eksik kalmış. Ölüm maçı (DM) modunda oynarken hiçbir fps drop problemi yaşamıyorum 150+ fps alıyorum. Ama rekabetçi maça girdiğim zaman fps düşüyor. Muhtemelen oyun içinde atılan skiller vs yüzünden oluyor. Hele 2 viper duvar açtıysa ya da ulti açtıysa mahvoluyorum :D

Sistemim: (10 yıllık emektarım)
Intel i7 3770.
Sapphire AMD Radeon 7800 HD Dual-X
Gigabyte GA-Z77-D3H
Corsair 2 tane 4 GB RAM = toplam 8 GB RAM.
SSD yok

Çözüm olarak Valorant işlemci bazlı bir oyun olduğu ve bütçemin düşük olmasından kaynaklı.
AMD Ryzen 5 5500.
16 GB RAM.
GT 1030 gibi bir sistem yapsam benim için 160-200 FPS arası verir ve yeterli olur mu? Ekran kartı olarak üstüne çıkamam muhtemelen 1050'ler 5K olmuş.

Ayrıca problem sistemimden ziyade oyun artık ağırlaştı diyorlar RAM'le mi alakalıdır sadece RAM'i 16'ya çıkarmam çözüm olur mu bilmiyorum?
Dönüş yaparsanız çok sevinirim, çok yoğun bir ders programı olan ve yüksek lisansa hazırlanan biriyim, yoğun stresimi gün içinde az da olsa attığım tek şey akşamları girip biraz Valorant oynamak oluyor. 1-2 haftadır kabus oldu bana :(

Uzun mesaj için özür dilerim herkesten, gerçekten tüm derdimi ve sorunu iyice anlatabilmek adına yazmak durumunda kaldım, şimdiden herkese teşekkürler ve iyi günler dilerim...

Son düzenleme:
1050'ler 5K falan değil, 2250 liraya 1070 satıyorum ben :D stokta yoksa o yüzden çok pahalı görünüyordur 1050'ler.
1050 stokta yok doğru düzeltiyim 1050ti ‘lar 5k :D

1050'ler 5K falan değil, 2250 liraya 1070 satıyorum ben :D stokta yoksa o yüzden çok pahalı görünüyordur 1050'ler.
Technopat’a yeni üye oldum özel mesajlaşma var mı bilmiyorum, nasıl iletişime geçebiliriz 1070 için görüşelim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı