i7-3770 ve GT 630 Casper Nirvana Upgrade

sanryco

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar hepinize. Ben sistemden memnunum ama hafif kasmalar oluyor bunun olmamasını istiyorum ve sistemi iyileştirmek istiyorum. 1500 TL bütçem var. Neyi düzeltmeliyim sizce?

Anakartımda; Casper Nirvana Notebook yazıyor. İkinci el almıştım bilgisayarı. Tam çözemedim onu notebook ne alaka anlamadım.

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 630 32 bit 4048 MB
İşlemci: Intel Core i7-3770 CPU 3.40 GHz
Ram: 8 GB (markasını bulamadım)

Başka bir forumda şöyle bir öneri aldım:

Güzel bir kasa
600 watt güç kaynağı
1155 soket anakart
R9 380 x ekran kartı

Ne düşünürsünüz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper müşterilerini kazıklamak için masaüstü bilgisayarlarına laptop anakartı takabiliyor. Bundan problem çıkmasın diyede kasayı açarsanız garantiniz iptal olur gibi bir kural uyguluyorlar. Muhtemelen sizede öyle olmuştur. Kasa içinin fotoğrafını yollar mısınız, merak ettim. Muhtemelen en başta anakartı değiştirmeniz gerek.

Güç kaynağında max 430w yazıyor.

Dosya Ekleri

• CdD4dksWwAACrSZ.jpg
    CdD4dksWwAACrSZ.jpg
    281,3 KB · Görüntüleme: 234
Casper müşterilerini kazıklamak için masaüstü bilgisayarlarına laptop anakartı takabiliyor. Bundan problem çıkmasın diyede kasayı açarsanız garantiniz iptal olur gibi bir kural uyguluyorlar. Muhtemelen sizede öyle olmuştur. Kasa içinin fotoğrafını yollar mısınız, merak ettim. Muhtemelen en başta anakartı değiştirmeniz gerek.
Yok artık dedim. Bu doğruysa çok büyük ayıp. :)
@sanryco
Ben olsam 750 Ti alır geçerim. İşlemci oldukça iyi çok daha iyi kartları rahat kaldırır ama elinde işe yarar sadece işlemci var. İyi bir ekran kartı takınca iyi bir anakart ve iyi bir güç kaynağı da almak lazım. Ramlar ddr kaç, hızları ne bilmiyorum ama onlarda pek iyi durmuyor. :) Masraf çok olur yeni sistem toplamış kadar harcama lazım neredeyse. Şuanki güç kaynağınız 750 Ti'yi çok rahat kaldıracaktır gt 630 ile TDP değerleri yakın. Hatta güç kaynağı yeterli olursa GTX 950 de alınabilir. Sadece kart alıp sistemin suyunu çıkarana kadar kullanıp sonra yeni sistem toplardım yerinizde olsam. Zaten sistemler çabucak eskiyip güncelliğini kaybetmeye başladı.

Ya açıkçası anakart almak istemiyorum kaldırır umarım. SSD PSU ve iyi bir ekran kartı ile kapatmayı düşünüyorum. Yarın temin edeceğim yere de danışırım tanıdık var eğer o da anakart almak şart derse bütçeyi zorlayacağım mecbur. Sağol tavsiye için.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı