i7 3770 ve GTX 1050 Ti sistem CoD Warzone için yeterli mi?

Sipahi

Hectopat
Elimdeki sistem;
ECS H61H2-MV anakart
8 GB RAM DDR3
1 TB HDD
NVIDIA GTX1050 Ti
500+80 PSU
i7 3770 işlemci

Bu elimdeki mevcut sistemdir. Lakin Warzone minimum yeterliliği karşılamasına rağmen oyun ayarlarından her şeyi Low ve normal seviyeye çekmeme rağmen oyunda aşırı derecede donma sorunu yaşıyorum. RAM'i yükseltsem bu sorun düzelir mi? Ve sistemime uygun RAM önerisi sunar mısınız?

Aynı marka ve model olmasına gerek yok değil mi? Şu anki mevcut RAM 8 GB 1600MHz, aynı değerlerde tek modül bir RAM daha alsam uyum sorunu yaşamam değil mi?

Hayır marka olarak aynısı olmasına gerek yok. Diğer özellikleri aynı olsun yeter.
MHz çok düşük. Bence acilen yenile.

Bence çok düşük değil. Neticede DDR3 bellek. Piyasada şu an 1866 MHz satılıyor en fazla. DDR4 olsa haklıydınız ama DDR3 için bence yeterli.

Son düzenleme:
Hayır marka olarak aynısı olmasına gerek yok. Diğer özellikleri aynı olsun yeter.

Bence çok düşük değil. Neticede DDR3 bellek. Piyasada şu an 1866 MHz satılıyor en fazla. DDR4 olsa haklıydınız ama DDR3 için bence yeterli.
DDR3 olsun olmasın Call of Duty Warzone gibi bir oyunu takılmadan oynamak için çok düşük. Çoğu kişi artık oyun için DDR4 kullanıyor.

Çift kanal RAM her zaman daha yüksek performans verir, elinizdeki tek slot ise boş yere 8x2 almayın 1 tane daha 8GB 1600Mhz bir RAM alın kafanız rahat olsun DDR3 için 1600 gayet yeterlidir.

Marka model aynı olursa kafanız rahat olur, olmazsa da çok büyük bir problem çıkaracağını sanmıyorum.
Ben 8 yıl 4x2 kullandım 1'i kingston diğeri hynix'ti galiba, elektrikler 7-8 kere üst üste kesilene kadar kullandım🤬, anakart yanınca hynix hayata veda etti kingstonu 4 yıl daha oldu hala kullanıyorum. :D
(anakart GIGABYTE'ın GA-H55M-S2V modeliydi.)

Son düzenleme:
Frekanstan ziyade düşük gecikme süreleri yani CL değerleri daha çok etki ediyor o konuda. Gecikmesi ne kadar düşükse o kadar az kasar oyun. Her şey bellek miktarı veya frekans değeri değil bellekte.

Sizin söylediğiniz durum çok üst seviye işlem yapan bilgisayarlar için geçerli oyunlarda CL 15 ile CL 16 arasında çok büyük bir fark olmaz, olsa dahi biz profesyonel olmayan oyuncuların bunu fark etmesi çok zor.

Sizin söylediğiniz durum çok üst seviye işlem yapan bilgisayarlar için geçerli oyunlarda CL 15 ile CL 16 arasında çok büyük bir fark olmaz, olsa dahi biz profesyonel olmayan oyuncuların bunu fark etmesi çok zor.

Ben özellikle frekans yükselt diyen arkadaşa istinaden yazmıştım. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. DDR3 için 1600 MHz bence gayet makul bir hız. Ayrıca atıyorum DDR4 2133 MHz (aynı miktar olmak şartıyla) ile karşılaştırmada gecikme süresi daha düşükse aynı seviye performans verebilir. Hatta DDR3 1866 MHz ile DDR3 1600 MHz arasındaki farkı kesinlikle anlayamayız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı