i7 3770 ve GTX 1650 Super sistem görüntü vermiyor

JollySceptre

Kilopat
  • i7 3770
  • Quadro H61
  • 16 GB DDR3
  • GTX 1650 Super
  • 240 GB Kingston SSD
  • Ve yeni almış olduğum, Delta 650 watt PSU
Bilgisayarım bir süredir sıkıntılı, en son görüntü vermeyince ekran kartını çıkarıp onboard görüntü aldım, sorun 8 yıllık 400 watt PSU'da deyip yeni PSU aldım taktım ama şimdi ne ekran kartı ile ne de kartsız görüntü veriyor.

Çevredeki bir bilgisayarcı artık o eski nesil sistemi bırakma vaktimin geldiğini, gereksiz zorluk çıkarıyor olabileceğini söyledi ama RAM fiyatları sebepli PC almak için de hiç iyi değil, son bir de buraya sormak istedim, ne dersiniz?

Bilgisayarcı biraz sallamış, 3770 ile 1650 Super hala mis gibi ikili hemen pes etme. PSU değiştirirken bir şeyler yerinden oynamıştır ya da statik elektrik kalmıştır. RAM'leri söküp uçlarını silgiyle bir silip geri tak, tek tek dene hatta belki biri gitmiştir. Onboard'dan bile görüntü gelmemesi genelde RAM'den yapar. BIOS pilini çıkar bir 2-3 dk bekle geri tak, anakart bir kendine gelsin. İşlemci besleme kablosunu (sol üstteki 4-8 pinli olan) tam oturttun mu ona da bir bak, o unutulunca da görüntü gelmez. Bir de fişi çekip açma tuşuna 20-30 saniye basılı tut statik gitsin. Eskiden görüntü verip şimdi vermemesi büyük ihtimalle basit bir temassızlıktır, moralini bozma dene bakalım bir.

Öncelikle teşekkür ederim.
Ramin biri gevşemiş sanırım o yüzden çalışmadı, şimdi ise durum şu:

Onboarddan sorunsuz görüntü alıyorum çalışıyor lakin ekran kartını taktığımda, önce galax ekran kartımın boot ekranını sonra anakartın boot ekranı geliyor ama tamamlanmadan yine her şey simsiyah oluyor. klavyenin vs. ışığı da kesiliyor.

Sorun sizce 2. el olarak daha 6 ay önce aldığım ekran kartında mı? oysaki stres testleri vs hep pozitif idi, test ettirmeli miyim yoksa denemem gereken başka şeyler mi var?

Tüm bunlara ek bir sorum olacak, daha öncesinde PSU dan kaynaklı deyip yenisini aldım ama hata ettim galiba ne dersiniz? 8 yıllık 400 watt Highpower PSU yu değişerek kötü mü ettim?

RAM işi çözüldüyse sistem hayata dönmüş demektir gözün aydın hocam. Gelelim şu anki duruma ekran kartını taktığında görüntü gelip sonra kesiliyor ise olay anakartın Legacy/UEFI muhabbetinden ya da BIOS sürümünden kaynaklanıyordur. H61 anakartlar biraz eskidir, 1650 Super gibi UEFI tabanlı kartlarla bazen el sıkışırken takılırlar.
Onboard üzerinden görüntü alıyorken Quadro'nun sitesinden (ya da anakartın tam modelini bulup) en son BIOS sürümünü indirip güncelle. Bu tip görüntü gelip gitme sorunları genelde güncel BIOS ile çözülüyor hocam.
UEFI ayarı BIOS içinde boot veya Advanced sekmesinde legacy Support veya CSM diye bir ayar olur. Eğer o kapalıysa veya sadece UEFI modundaysa ekran kartını tam tanıyamayabilir. Onu bir kurcalayıver hocam .
PSU kararına gelelim. High Power 400W fena PSU değildir ama 8 yıllık olması büyük risk. Kondansatörleri ömrünü tamamlamış olabilir. Delta 650W alarak aslında sistemi sağlama almışsın bence hata değil mantıklı bir yatırım olmuş diyebilirim hocam. Yarın öbür gün sistem yükseltirsen PSU derdin olmaz en azından.

Eğer BIOS güncelleyince de düzelmezse, kartı bir arkadaşının PC'sine takıp denehocam. Stres testi 6 ay önce temiz çıktıysa kolay kolay ölmez o kart, sorunun anakartla olan iletişimsizliği olduğuna eminim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…