i7 3770 ve GTX 970 sisteme güncelleme tavsiyesi

Soket kaç günde bir değişiyor peki.
Şimdi alacak sanki 1 yıl sonra işlemci değiştirecek. Seneye büyük ihtimal AMD de değiştirir soketi. Yani artık bir önemi yok. Zaten bir daha ki sistem toplamasında DDR5 sistem toplar.
SSD çok önemli / acil bir şey değil daha sonrada alabilirsin

Hahaha bunu da görmemiştim :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değiştirip daha sonra işlemci ve RAM upgrade edebileceğiniz bir anakart almanızı tavsiye ederim. Anakartınızın değişmesi size yeni CPU ve RAM'e mal olacaktır fakat geleceğe yönelik en mantıklı seçim bu olur. Daha sonra da bir SSD upgrade yapabilirsiniz sisteme.

Şimdi alacak sanki 1 yıl sonra işlemci değiştirecek. Seneye büyük ihtimal AMD'de değiştirir soketi. Yani artık bir önemi yok. Zaten bir daha ki sistem toplamasında DDR5 sistem toplar.

Bak saçma öneriler yapıyorsun. Karşı çıkınca da saçma sapan tepkiler veriyorsun.

Var çünkü geride 5 nesil bırakıp bizamhmet değiştirsin eğer önerilerimin saçma olduğunu düşünüyorsan sende bir öneride bulunur musun ayrıca saçma yanını söyler misin? Sadece soruyorum yanlış anlama yazarken ses tonu kullanamayacağımızdan altına bunu yazmak zorundayız dersem kimse zorunda değil diye bir tepki verme ihtimalin olduğunu düşündüğümden zorundayım diyeyim.
Şimdi alacak sanki 1 yıl sonra işlemci değiştirecek. Seneye büyük ihtimal AMD'de değiştirir soketi. Yani artık bir önemi yok. Zaten bir daha ki sistem toplamasında DDR5 sistem toplar.

Bak saçma öneriler yapıyorsun. Karşı çıkınca da saçma sapan tepkiler veriyorsun.

Hahaha bunu da görmemiştim :D.

Sonrasında bana göre kısmını da görmemişsiniz hocam.

Var çünkü geride 5 nesil bırakıp bizamhmet değiştirsin eğer önerilerimin saçma olduğunu düşünüyorsan sende bir öneride bulunur musun ayrıca saçma yanını söyler misin? Sadece soruyorum yanlış anlama yazarken ses tonu kullanamayacağımızdan altına bunu yazmak zorundayız dersem kimse zorunda değil diye bir tepki verme ihtimalin olduğunu düşündüğümden zorundayım diyeyim.
Saçma yanı yukarıda yazdığım gibi elinde ki ekran kartını satacak. Üzerinde mining yapılmamış temiz bir RX570 bulacak ve hemen hemen aynı performansı alacak. Gereksiz ve saçma bir iş olur.
İşlemciye gelecek olursak, dediğim gibi 1-2 seneye DDR5 çıkar. O zaman DDR5 sistem toplar. Hem daha ucuz olan hem de daha performanslı olan 10100F, 1600AF'ye göre çok daha mantıklı bir seçenek olur. Benim önerime gelecek olursak. İlk alması gereken bir SSD. Daha sonrasında bence yükseltme yapmasın. DDR5 sistem toplar.

Saçma yanı yukarıda yazdığım gibi elinde ki ekran kartını satacak. Üzerinde mining yapılmamış temiz bir RX570 bulacak. Ve hemen hemen aynı performansı alacak. Gereksiz ve saçma bir iş olur.
İşlemciye gelecek olursak, dediğim gibi 1-2 seneye DDR5 çıkar. O zaman DDR5 sistem toplar. Hem daha ucuz olan hem de daha performanslı olan 10100F, 1600 AF'ye göre çok daha mantıklı bir seçenek olur. Benim önerime gelecek olursak. İlk alması gereken bir SSD. Daha sonrasında bence yükseltme yapmasın. DDR5 sistem toplar.

Ama eğer Intel alırsa anakart değiştirmeden başka işlemci alamaz 10.nesil dışında ne biliyorsun AMD ucuz işlemci satarken Intel'de ucuz işlemcilerini çıkarır diye düşünüyorum."DDR"Intel bunu ne kadar kullanır şu an 2666MHz limit varken bir anda yükselebileceğini ( 5000MHz ) düşünmediğimden böyle söylüyorum.

Saçma yanı yukarıda yazdığım gibi elinde ki ekran kartını satacak. Üzerinde mining yapılmamış temiz bir RX570 bulacak ve hemen hemen aynı performansı alacak. Gereksiz ve saçma bir iş olur.
İşlemciye gelecek olursak, dediğim gibi 1-2 seneye DDR5 çıkar. O zaman DDR5 sistem toplar. Hem daha ucuz olan hem de daha performanslı olan 10100F, 1600 AF'ye göre çok daha mantıklı bir seçenek olur. Benim önerime gelecek olursak. İlk alması gereken bir SSD. Daha sonrasında bence yükseltme yapmasın. DDR5 sistem toplar.

Vallahi hocam ben de sadece SSD diye düşünmeye başladım. Bu CPU ve anakartla devam edip bir sonraki güncellemede değişim olabilir. GTX 970 az çok iş görüyor. Ya da ripple önümüzdeki hafta iki katına çıkarsa direk sizin önerdiğiniz işlemci ile anakart olabilir :)

Ama eğer Intel alırsa anakart değiştirmeden başka işlemci alamaz 10.nesil dışında ne biliyorsun AMD ucuz işlemci satarken Intel'de ucuz işlemcilerini çıkarır diye düşünüyorum."DDR"Intel bunu ne kadar kullanır şu an 2666MHz limit varken bir anda yükselebileceğini ( 5000MHz ) düşünmediğimden böyle söylüyorum.

Zaten bir sonraki yükseltme de AMD'de seçse anakart değiştirecek. Emin ol günümün 2-3 saatini bu forumda geçiriyorum ve 10100F'in en mantıklı seçenek olduğunu sadece ben değil bu forumda ki herkes söylüyor.
OC yapabiliyor musun?
Yapamaz işlemcisi K serisi değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı