Merhaba bende GT630 ekran kartı var onu değiştireceğim. Aklımda RX580 8GB var. Onu alacağım ama bir tane RX590 düştü elime onu da düşünüyorum. Sorum şu darboğaz olur mu? RX580'de olmaz ama 590'da olur mu ve anakart DDR3 bu ekran kartlarına sorun çıkartır mı? Şimdiden teşekkürler.
Bottlenecker sitesi üzerinden yaklaşık %5 darboğaz yapar diye gösteriyor. Bence alınabilir, ileride fark daha da kapanacaktır. DDR3 anakarta sıkıntı yapmaz ama RAM'ler 2x8 GB olsa daha iyi performans alırsınız.
İki türlü darboğaz var. Birincisi işlemci %100 çalışıyor ama ekran kartı %100 çalışmadığı için FPS kaybı yaşamış oluyoruz(Ekran kartı oyunlarda işlemciden daha önemli, amacımız GPU'nun %100 çalışması o yüzden). İkincisi ise yüksek miktarda RAM isteyen bir oyun var ama bizim RAM'imiz az veya tek kanal. Yer olmadığı için yine FPS kaybı yaşıyoruz.
Kısacası parçalardan tam verim alamamak denilebilir.
İki türlü darboğaz var. Birincisi işlemci %100 çalışıyor ama ekran kartı %100 çalışmadığı için FPS kaybı yaşamış oluyoruz(Ekran kartı oyunlarda işlemciden daha önemli, amacımız GPU'nun %100 çalışması o yüzden). İkincisi ise yüksek miktarda RAM isteyen bir oyun var ama bizim RAM'imiz az veya tek kanal. Yer olmadığı için yine FPS kaybı yaşıyoruz.
Sistemim şöyle;
8GB RAM 1600Mhz DDR3.
CPU İ7 3770 3.40-3.90.
GPU GT630 Galaxy.
1TB HDD.
250W Güç Kaynağı.
Anakart ismini hatırlamıyorum.
Casper hazır sistemi.
Yeni güç kaynağı da alıcam şuanki yetmez, ondan sonrada HDD veya SSD yer kalmadı.
Sistemim şöyle;
8GB RAM 1600Mhz DDR3.
CPU İ7 3770 3.40-3.90.
GPU GT630 Galaxy.
1TB HDD.
250W Güç Kaynağı.
Anakart ismini hatırlamıyorum.
Casper hazır sistemi.
Yeni güç kaynağı da alıcam şuanki yetmez, ondan sonrada HDD veya SSD yer kalmadı.
Öncelikle darboğaz yapmaz. Güç kaynağınız berbat, 300 TL civarı falan ona bütçe ayırıp değiştirmeniz lazım. En azından 120 GB SSD alın, 130 TL bir şey o kadar zorlamaz sizi. Performans olarak arşa çıkarttığı doğru bir gerçektir. HDD ile kıyaslanamaz bile.