i7 3820 Nasıldır ?

BF1 ve GTA5 de biraz sıkıntı çıkartabilir çünkü birkaç örneğine rastladım. Sen en iyisi; bulabilirsen i5 6402p'nin ikinci elini almaya çalış ama güvenilir olduğundan emin ol, ortalık hasarlı mal satanlarla kaynıyor.

BF1 ve GTA5 de biraz sıkıntı çıkartabilir çünkü birkaç örneğine rastladım. Sen en iyisi; bulabilirsen i5 6402p'nin ikinci elini almaya çalış ama güvenilir olduğundan emin ol, ortalık hasarlı mal satanlarla kaynıyor.

Hocam daha önce intel kullanmadım o yüzden birşey daha sorucam. Bu işlemcinin frekans hızı 2.8, up to 3.4 yazıyor. Bu 3.4'e overclock yaparak mı ulaşıyoruz yoksa intelin arayüzü felan var oradan mı yapıyoruz ?

İşlemcinin normal çalışma frekansı 2.8, bu frekans gerektiği zaman Turbo Boost teknolojisi ile belirtilen hıza yükseliyor. Overclock, maksimum hızı aşıttırmaya deniliyor, onun için de modelin sonunda "K" olan işlemciler gerekli.

i3 6100'e yakın bir işlemci. Ayrıca yeni Zen serisi gelicekken AMD'nin eski işlemcilerini almanı tavsiye etmem. En iyisi i5 6402p bulmaya çalış uygun fiyata. Mesela ekran kartını düşürmekte bir seçenek ama H1Z1 GTA 5 gibi güçlü grafikleri olan oyunlar için RX470 iyi olur.

i3 6100'e yakın bir işlemci. Ayrıca yeni Zen serisi gelicekken AMD'nin eski işlemcilerini almanı tavsiye etmem. En iyisi i5 6402p bulmaya çalış uygun fiyata. Mesela ekran kartını düşürmekte bir seçenek ama H1Z1 GTA 5 gibi güçlü grafikleri olan oyunlar için RX470 iyi olur.

Hocam onunda frenkansı biraz düşük, sorun olur mu ki ?

i5 Skylake işlemciler RX470 vb. ile sıkıntı çıkartmaz. Merak etme.

Hocam yine rahatsız ediyorum sizi :) i5 6xxx işlemci aradım ama pek bulamadım, bulduklarımda pek güvenilir değil. Şuan i7 3820 işlemciyi almayı düşünüyorum. Acaba performansı nasıldır, internette pek bulamadım video. Ayrıca Rx 470 ile performansı nasıl olur, teşekkürler şimdiden :)

Gayet iyi bir işlemci RX 470 ile bir sıkıntı çıkarmaz fakat söylediğim gibi anakart biraz tuzlu olucaktır. Bana kalırsa o işlemci ile anakartı alabilecek paranız varsa sıfır i5 ve 1151 soket anakart almanız daha güncel olucaktır. Başka bir seçenek olarak aceleniz yoksa Ocak 2017'yi de bekleyebilirsiniz. AMD Zen ve Kaby Lake işlemciler satışa sunulucak, daha güncel bir sistem olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı