i7-3820 ve GTX 680 Sistemi Yükseltme

İ7 3820, GTX 1070 modeliyle darboğaz yaratmaz. Saf işlemci gücü olarak hala çok güçlü ve piyasadaki İ5 işlemcilerinden de daha güçlü. İ7 6700K alırsa tek çekirdek performansı yüzünden oyunlarda daha iyi sonuç alacak elbette, İ7 3820 tek çekirdekte bu kadar güçlü değil. Cinebench 11.5 programıyla yapılan testlerde tek çekirdekte 100 puan almış İ7 3820 modeli oldukça düşük, yalnız R15 ile yapılan testlere rastlamadım, önemli olan R15 ile yapılan testleri. Bu işlemcinin tek çekirdek performansı olarak Ryzen modelleriyle kapışacak bir düzeyde olacağını sanıyorum. İ7 3820 saf işlemci gücü olarak güçlü olduğu için bence işlemci değişimine gerek yok, güncellik önemli ama bu koşullarda güncel işlemci alman sana fazla bir getiri sağlamayacaktır. Değiştirmek istersen de alabilirsin. Egoyu tatmin etmek için parça değişimini doğru bulmuyorum.

Ekran kartını değiştirmişsin yerinde bir adım olmuş, fakat geri kalanını değiştirmeni tavsiye etmem. Elindeki işlemci salt değerlendirdiğimiz zaman i5 7600K ile hemen hemen aynı seviyede, platform olarak demiyorum. Değişime gitmek yerine SSD ekle yada illa değişime giderim dersen harcamaya değecek bir performans artışı adına Ryzen 5 1600'e geçebilirsin.

Ufak bir artıs için devasa harcama yapmak mantıksızlık. O yüzden devasa artış olmayacaksa harcama yapma. En az Ryzen 5 1600 alabilirsin, almışken Ryzen 7 1700 al tadından yenmez.

Güncel işlemcilerin performans tablosu.
fgdfg.jpg

Öncelikle 3820 iyi bir işlemci elbette, fakat bazı oyunlarda dar boğaz yapıyor çok azda olsa sıkıntım bu yönde. Mesela Battlefield 1'de 60fpsin altına düşüyor bazı yerlerde, canımı sıkan bu olay 1070 gibi bi ekran katın varken hala oyunları stabil 60fpsde oynayamamam. :(

Video:

Son düzenleme:
O sitenin yasaklanıp yasaklamaması için Recep Baltaş konu açtı haberin olsun, büyük ihtimal önermek artık yasak sayılacak.

İ5 7600K stok hızda Cinebench R15 tek çekirdek testinde 179-180 puan alıyor.
Kaynaklar: Technopat AMD Ryzen 5 1600X İncelemesi & UserBenchmark: Intel Core i5-4690 vs i7-4770K
  • UserBenchmark'ta i7 4770K 633 puan, i5 4690 421 puan, fark %50. Cinebench R15'de i7 4770K 822 puan, i5 4690 555 puan, fark %48.
UserBenchmark'daki ortalama puan bu şekildedir.
fdggfg.jpg

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O saçma sitenin kaynak gösterilmemesi lazım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı