i7 4700HQ Isınma Sorunu

ArdaBilen

Hectopat
Laptopumda ısınma sorunu vardı CPU ile alakalı. Ben de içini açtım ve termal macunlarını yeniledim, macunları derken hem GPU hem CPU. Bunları yeniledikten sonra hala soğutma sorunu olduğunu farkettim. Ben de GPU'nun yanındaki termal pedleri çıkardım ve onlar yerine bir bilgisayarcıdan aldığım termal ped ile değiştirdim. Şu anda CPU 67 derece, GPU 97 derece... CPU ile dengesiz olduğundan termal ped sorunu diye düşünüyorum. Sizce neden olmuş olabilir, çözümü nedir?

Grafik kartı: GT755M
İşlemci: i7-4700HQ
Oyun: CS:GO (herhangi bir oyunda bile aynı ısınma sorunu mevcut. PUBG, hatta ve hatta Half Life da bile)

Dosya Ekleri

• bfa74152-2b40-44ef-87e9-68e7e9add2a2.jpg
    bfa74152-2b40-44ef-87e9-68e7e9add2a2.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 388
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, öncelikle sisteminizi zorlayan trojan vs. olabilir. Laptop fanlarınız çok tozlu ya da hava akımı yapamayacak şekilde yerle bitişiktir. Ve daha da sonra termal macun yeniliği ve bunun da ince sürülmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca termal macun sürme işleminden sonra soğutma bakırını üzerinde bulunan sayılara göre takma, o sayıların tersine doğru sökme işlemi yapmanız gerekmektedir. Bunları yaparken önce güç kaynağını kesmeyi ve mutfak eldivenlerinden kullanmazı tavsiye ediyorum.

Aynı sorunu maalesef bende yaşıyorum laptopımda ilk etapta laptop aşırı ısıdan oyunlar esnasında kapanmaya başladı ısı değerlerine baktığımda GPU 110, CPU 65-70 derece olduğunu ve fanın dönüş hızında problem olduğunu fark ettim hemen bilgisayarı söküp güzel bir temizlik yaptım termal macunu ve fanın yağını yeniledim laptopın kendini kapatma sorunu düzeldi ama sıcaklık değerleri 10 derece kadar anca düşüş oldu. Hava deliklerini üzeri kapalı kalacak şekilde hiç bir zaman kullanmıyorum laptopı kullanırsam zaten kapanıyor, cihaz eski model artık yıprandığına çözüm olduğuna inanmadığım için fazla kafaya takmıyorum :(

Bu işlemi yapmadan önceki değerler nasıldı?
Genelde en fazla 80 olurdu
Hocam, öncelikle sisteminizi zorlayan trojan vs. olabilir. Laptop fanlarınız çok tozlu ya da hava akımı yapamayacak şekilde yerle bitişiktir. Ve daha da sonra termal macun yeniliği ve bunun da ince sürülmesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca termal macun sürme işleminden sonra soğutma bakırını üzerinde bulunan sayılara göre takma, o sayıların tersine doğru sökme işlemi yapmanız gerekmektedir. Bunları yaparken önce güç kaynağını kesmeyi ve mutfak eldivenlerinden kullanmazı tavsiye ediyorum.
Trojan vs. Yok, sistem daha 3 günlük ve antivirüs var. Fanları da en ince ayrıntısına kadar temizledim. MSI Afterburner dan baktığımda Ekran kartım ( GT755M ) 2400MHz de çalıştığını gördüm. Bu bana çok normal gelmedi ama? Macunlar da çok kalın değil ancak bütün işlemci ve grafik kartı üzerinde düz bir çizgi şeklinde özenle yaydım. Fanın çok iyi döndüğünü düşünmüyorum ama. Fandan sesler geliyor (gelmemesi gereken türden sesler) Yeni fan almayı deneyeceğim. PC Soğutucum da var

Genelde en fazla 80 olurdu

Trojan vs. Yok, sistem daha 3 günlük ve antivirüs var. Fanları da en ince ayrıntısına kadar temizledim. MSI Afterburner dan baktığımda Ekran kartım ( GT755M ) 2400MHz de çalıştığını gördüm. Bu bana çok normal gelmedi ama? Macunlar da çok kalın değil ancak bütün işlemci ve grafik kartı üzerinde düz bir çizgi şeklinde özenle yaydım. Fanın çok iyi döndüğünü düşünmüyorum ama. Fandan sesler geliyor (gelmemesi gereken türden sesler) Yeni fan almayı deneyeceğim. PC Soğutucum da var
Dediğiniz gibi fanınızda sorun olmuş olabilir. Hava akımına dikkat edin.

GT 755M ve 2400 Mhz çekirdek hızı mı? Programın hatasıdır. Aksi takdirde o voltaj ile o değere ulaşamaz. Bunun dışında eğer GPU'ya termal macun uyguladığından eminsen ekran kartının voltajını 1.025 V değerine düşürebilirsin. İşlemci undervoltu için de ThrottleStop öneririm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı