i7 4710HQ İşlemci hızının 0.75'e Sabitlenmesi

Bırak onu bunu format at yenile yine aynı sorun devam ederse işlemcıyı gözden geçirt. Macun falan ... Sonra geri dön ve yaz ne oldu diye... 0.75 nedir kardeşim bu nasıl bir şikayet olayı formatla ve sonuca bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dışardan sıcaklığı hissedemiyor olabilirsin fakat işlemci aşırı ısındığı için kendini korumaya alıyor gibi gözüküyor. Bence bi fan temizliği ve termal macun yenilemesi yap. Ek olarak bios ayarlarından intel ile alakalı hız aşırtma ( hyper-threading)seçeneği aktif durumda mı onu kontrol et. Ayrıca pc de iki ayrı güç yönetim sistemi varsa onların çakışmadığından emin ol. Güç seçeneklerinden kullandığın modun gelişmiş ayarlarında max. Işlemci frekansının %100 olduğundan emin ol.

Bunun formatla veya macunla çözüleceğini düşünmüyorum ben. İşlemci ısı derecesi arttığı zaman CPU kendini korumak için çarpanı otomatik olarak düşürür. Hocam Intel işlemcilerde BIOS'ta "speedstep" diye bir özellik mevcut. EIST olarak geçer BIOS'ta. Bunu "Disabled" yapıp tekrar sonuçlara bakar mısın?

Bunun formatla veya macunla çözüleceğini düşünmüyorum ben. İşlemci ısı derecesi arttığı zaman CPU kendini korumak için çarpanı otomatik olarak düşürür. Hocam Intel işlemcilerde BIOS'ta "speedstep" diye bir özellik mevcut. EIST olarak geçer BIOS'ta. Bunu "Disabled" yapıp tekrar sonuçlara bakar mısın?
Biosumu yeni güncelledim ve böyle bir şeçenek çok aradım konulara bakarak speedstep yok maalesef.Bu arada dışardan hissetme değil verilere baktım 45 derece üstüne çıkmıyordu(aida64).Neonly ve pc alalı 3 ay oldu termal macun alakası yok bence. Yukarda resimde ekledim herşey %100 de ve laptopta hız aşırtması gibi bir şeçenek mevcut değil.

Speedstep olarak değil, "EIST" olarak geçer. Advanced BIOS Features içinde olur. "CPU EIST Function" olarak geçer. Eğer bu seçenek mevcut ise bunu disabled yapın. Ancak yok ise başkaca bir çözüm seçeneği sunamıyorum. Normalde sorununuzun gerçek bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak siz oyunlarda da kasma olduğunu söylemişsiniz. Boşta iken benim değerlerimde o şekilde seyrediyor. Ancak işlemciye yük bindiği zaman paralel olarak yükseliyor.

Speedstep olarak değil, "EIST" olarak geçer. Advanced BIOS Features içinde olur. "CPU EIST Function" olarak geçer. Eğer bu seçenek mevcut ise bunu disabled yapın. Ancak yok ise başkaca bir çözüm seçeneği sunamıyorum. Normalde sorununuzun gerçek bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak siz oyunlarda da kasma olduğunu söylemişsiniz. Boşta iken benim değerlerimde o şekilde seyrediyor. Ancak işlemciye yük bindiği zaman paralel olarak yükseliyor.
Normal bir zamanda kesinlikle %5 ile düşük çarpan kullanması normal onda sıkıntı yok bunu performans gerekirken yapması beni işkillendirdi. Muhtemelen çalışma uzunluğ ve yoğunluğu korunmaya itiyor cpuyu.

Bence bilgisayarın normal metabolizması bu. :) Siz oyunlarda CPU'dan ziyade GPU'dan tam performansı alıyor iseniz, ki zaten kesinlikle darboğaz yaptırmayacak bir işlemciniz var, o zaman sorun olmaması gerekir. Ha ancak oyun oynarken normal grafiklerde 30 altı FPS alıyorsanız o zaman bu bir sorundur.

Şöyle söyliyim GTA5 dir yada BF4 tür bu tip oyunlarda GPU performansı önde ise cpu 0.75 ile çalışırken bile aynı performansı alıyordum bi denedim. Fakat league of legends de GPU dan ziyade temeli 2 boyut bir oyun olduğundan CPU etkinliği daha fazla burda sorun yaratıyor. 150 fps alırken 50 fps almaya başlıyorum gibi . İnternette dolanmak küçük işlemlerde yavaşlıyor haliyle.

O zaman bir de şunu kontrol edin son olarak. Güç seçeneklerinde ilgili güç seçeneğinin içinde "Gelişmiş Güç Ayarları" altında "İşlemci Güç Yönetimi" kısmındaki en düşük işlemci durumunu %100 yapar mısınız?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı