Merhaba laptopta Intel i7-4710HQ işlemcim var 8*2 RAM bulunmakta, en yüksek hangi ekran kartını alabilirim, hangi ekran kartını alırsam darboğaz yaşamam? Şimdiden teşekkürler.
GTX 1050'ye bile darboğaz olur. Bir de laptop bayağı eski herhalde 10-11 yılı vardır. Laptopunuz'da büyük ihtimal whitelist vardır. Whitelist varsa e-GPU yapamazsınız. DIY-eGPU diye paralı bir program vardı. BIOS'a yükleyip onunla ekran kartını gördürüyorlardı. Siz laptopun üreticinisine, laptop modelinizi ve laptopun seri numarasını yazarak sorarsanız Wi-Fi slotunuz da whitelist olup olmadığını söylerler. Whitelist olmadığını öğrenirseniz işlemci çok kötü değil benim laptopumda i5-8250U var performansları denk sayılır. Alabileceğiniz en güçlü ekran kartını almaya çalışmanızı öneririm. Darboğaz olsa bile oynatır. Ancak 10 yıllık bilgisayara verdiğiniz paraya değer mi tartışılır?
Hocam 9-10 yıl olmuştur Monster Abra A7 v5.2 model bir laptop var elimde bilemedim yeni kasada toplayamıyorum o yuzden elimdekini degerlendireyim bari dedim ikinci el bir ekran kartı alip devam ederim diye düşünmüştüm.