i7 4712mq işlemcide 8 ve 12 GB RAM farkı ?

Onur_Doğan19

Hectopat
Arkadaşlar, i7 4712mq işlemciye sahip bir laptopta 8 gb ram ve 12 ram seçeneğim var.
İşlemci güzel performanslı bir işlemci ama ramın buna katkısı ne olacak?
Yani 12 GB Ram'in 8 GB Ram'e göre artısı olur mu bu işlemcide ?

Açıkca söylemem gerekir ki Ramin özellikle oyunlar da daha büyük katkısı vardır, çünkü her oyun işlemcide süzüldükden sonra bilgiler rame gönderilir ramden de ekran kartına geçer ve sen oyunu oynarsın. Ayrıca pc de açtığın her program v.s gibi şeyler ramde depolanır, pc yi kapatıp yeniden açmadığın sürece açtığın bir programın ikinci açısında çok daha hızlı şekilde açıldığını görürsün. İşte bundan dolayı ne kadar ram hafızası o kadar fazla hız demektir, ama tabi ramlerin hız değerleride önemlidir, ddr3 1600 mhz rame göre, ddr4 2300 mhz ram daha fazla performans ve hız sağlayacaktır.

bu işlemciye sahip laptop casperda var bana uyan fiyat dolardan dolayı 2000 2200 arası değişiyor. aşırı derecede oyun oynamıyorum pes13 oynuycam yeni laptopda genelde medya, internet, office programlaryla fln işim oluyo sizce bi sorun olur mu casper bu saydıklarım için (ısınma sorunu varmıl ama oyun oynamıyorum)

Casper markasından özellikle uzak durmanı tavsiye ederim, 100 tl dahi olsa gidip de Caspare para verme, pc depo adlı siteye girmeni tavsiye ederim orada çok uygun fiyata istediğin özellik de pc bulabilirsin, hatta indirimli Laptoplar bölümüne de göz gezdir derim. Ben şahsen en son pc mi oradan aldım çok da memnunum. Tavsiye markalarım ise Asus,Msi,Lenovo ve Toshiba.

peki i7 de tavsiyen ne olur işlemci olarak ?

asus fln var evet ama ben cpubossdan karşılaştırma yaptım i5 de en iyi 4210m i7de 4712mq çıktı alacaklarım arasından bunlar yüksek performanslı eğer 1850-2200 civarı önereceğin laptop varsa hemen bakabilirim

Vallahi i5 ile arasında fazla bir fark yok ise ki olduğunu sanmıyorum i7 işlemcili olanı almanı tavsiye ederim, i7 işlemci oyunlarda ve programlarda daha iyi bir performans sunacaktır sana. Buradan bir şey diyemem sana önerdiğim sitede elbet bulursun performanslı ve uygun fiyatlı modelleri, Asus pahalı gelirse eğer Lenovo da alabilirsin, onalrın fiyatları Asusa nazaran daha uygun.

hocam genelde u serileri var fiyat olarak u lar daha ağırlıkta u işlemci mi m işlemci mi daha iyi diye sorduğumda m diyolar ama heryerde u işlemi karşıma çıkıyor karar veremedim

M ler U lara göre biraz daha iyi tabi ki performans olarak, U işlemciler ultra düşük güç tüketen işlemcilerdir, U harfi bu yüzdendir düşük güç tükettiği için laptop pilde iken batarya çok daha fazla dayanır, hele ki güç tasarrufu modunda kullanırsan bu süre daha da artar, ama tabi o mod da iken iyi bir oyun performansı alamazsın, sadece ineternette gezme video izlemede filan dayanır. M işlemcilerde Medium Qality anlamına gelir yani orta sınıf performans ve güç tüketimine sahiplerdir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı