i7 4770 Fazla ısınması sorunu

Utkucosmic

Hectopat
Adsız.png

Testi yaptım ama korkumdan 31 saniye açık bırakabildim sadece. İlk 10 saniyede direkt 100 dereceye fırladı ve fan dönmesinden zemin titredi. Video renderlarken 8 çekirdeğin sadece 2'sini kullanıyorum o zaman bile 75 80 derece arası geziyor. 3 senedir kullanıyorum hiçbir değişiklik yapmadım PC'de işlemci modeli i7 4770 3.90 GHz sorunun neyden kaynaklandığını merak ediyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle anlattığıma bakmayın bende şimdiye kadar 1 tane soğutucu bloğu taktım, önceden sistemim kötüydü son 1.5 yılda hepsini 2. elden araştırıp toplayarak bu hale getirdim. :D.

Bir ara deli gibi araştırıyordum, bu nasıl şu nasıl yapılır, kırıp dökmeyeyim diye, şimdi o kadar da abartmaya gerek olmadığını fark ettim, birkaç kere söküp, takınca. İnsanın hoşuna gidiyor böyle işlerle uğraşmak, tabi bu sadece benim düşüncemde olabilir. :D
Ancak araştıran insan öğrenir, sizi takdir ediyorum.

Konuyu başlatan arkadaşımız macun sonrası ısı değişimlerini bize yazarsa tekrar yardımcı olabiliriz.

Aslında bilgisayarınız bayağı tozlu, o tozları temizlerseniz bile, bir ısı düşüşü göreceksiniz, baktınız soğutmadı, macunu değiştirin, o da sıcaklığı değiştirmezse o işlemci fanını kasa fanı olarak kullanıp yeni işlemci fanı almanızı öneririm.

Ben bu fanı kullanıyorum işlemcim 45nm olmasına rağmen, 3.8GHz (işlemci kendi Turbo frekanssı 3.6GHz) de stres testine soktuğumda işlemci sıcaklığı 82'yi geçmiyor, tek fanla 2. fanı takmayı düşünüyorum, o zaman çok daha serin çalışacaktır.

Fan markası bu;

.

Bu fanın özelliği radyatör ve blok soğutucularda gereken hava basıncını sağladığı için, aşağıdaki altı çizili kısım önemli, ama kasa fanlarında CFM değeri daha önemli içeriye verdiği hava miktarı nedeniyle (bunları da bayağı araştırdım fanı alana kadar :D ).

Dönme hızı (min.) 200 RPM.
Dönme hızı (maks.) 1800 RPM.
Gürültü seviyesi 0, 3 sone.
Maksimum hava akımı 56, 3 CFM.
Hava akımı 95, 65 m³/Saat.
maksimum hava basıncı 2, 2 mmh2o

Böyle anlattığıma bakmayın bende şimdiye kadar 1 tane soğutucu bloğu taktım, önceden sistemim kötüydü son 1.5 yılda hepsini 2. elden araştırıp toplayarak bu hale getirdim. :D.

Bir ara deli gibi araştırıyordum, bu nasıl şu nasıl yapılır, kırıp dökmeyeyim diye, şimdi o kadar da abartmaya gerek olmadığını fark ettim, birkaç kere söküp, takınca. İnsanın hoşuna gidiyor böyle işlerle uğraşmak, tabi bu sadece benim düşüncemde olabilir. :D
Işlemci fanını soğutucu bloktan nasıl ayırabilirim vida falan yok fanda
sadece soğutucu bloğun içine geçmiş siyah minik bir daire var
fotoğraflar bu şekilde

Dosya Ekleri

• 15869451470161240013990.jpg
    15869451470161240013990.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 36
  • 1586945324870-1491766237.jpg
    1586945324870-1491766237.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 29
  • 1586945342490-1032126885.jpg
    1586945342490-1032126885.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 37
Işlemci fanını soğutucu bloktan nasıl ayırabilirim vida falan yok fanda.
Sadece soğutucu bloğun içine geçmiş siyah minik bir daire var.
Fotoğraflar bu şekilde.

Reis o tamamen esnek şekilde kendine dogru cektiğinde görebilirsin lastikler yana dogru acılır ya da sogutucuyu tut ve fanı kendine cek yavaşca benımde aynı şekilde lastikleri.

Dosya Ekleri

• IMG_20200406_204322.jpg
    IMG_20200406_204322.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 42
Reis o tamamen esnek şekilde kendine dogru cektiğinde görebilirsin lastikler yana dogru acılır ya da sogutucuyu tut ve fanı kendine cek yavaşca benımde aynı şekilde lastikleri.

Sağol sabah bir risk aldim çikarmayi başardjm ama çok sıkıntı değil mi milletin vidalı çentikli telli bu ne böyle çok uğraştırıcı

Sağol sabah bir risk aldim çikarmayi başardjm ama çok sıkıntı değil mi milletin vidalı çentikli telli bu ne böyle çok uğraştırıcı.

Reis bigün oyun oynuyorum ses sistemide baglı bir anda bir CAT cut sesle fişi nasıl çekecegimi bilemedim aklım gitmişti. Fan yerinden cıkmıştı. Şimdi çok saglam yaptım. Ogün hala kulaklarımda o ses. Alırken hiç dikkat etmemişim orasına.

3 Tane lastiği tam takamadıgım dolayı. Yerinden cıkıyor boşa çıkınca da ekran kartına çarpıyor oanda çalıştıgı için ses şoku yaşadım. Kasa düz durgundan fan aşagıdan yukarıya üflüyor fanı hiç öbür tarafa takmak aklıma gelmedi doğrusu.

Senin şeymiş ama lastikleri üstünden takmalı herhalde ben içinden geçirdim onları katmanlari kıvırıp içinden geçirip eskisi gibi geri büktüm kolay kolay çıkacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı