i7 4770 ve 1050 Ti Anlık Takılma Sorunu

yekizm

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte Z590 Aorus Ultra Anakart
İntel i5-10600KF İşlemci
Asus Tuf Gaming Rtx 3060 Tİ V2 OC Ekran Kartı
3000 MHZ CL 15 32 GB RAM
Merhaba, bende anakart olarak ESC H81H3-M4 - i7 4770 - 8 GB RAM - Gaming X 1050 Ti 4 GB var. Bu sistemde 630 takılıydı. 1050Ti alınır mı diye düşünürken, Technopat konularında daha önce birileri sormuş, alınır darboğaz yapmaz vs şeyler yazılmış. Ben de aldım, taktım sıkıntı yok. Bu arada PSU da değiştim RAMPAGE 500 watt da PSU aldım. PUBG'de işlemcim %15-30 arasında seyrederken, ekran kartım %90-100'lerde. FPS değerlerimse ultrada 70 ile 40 arasında oynuyor, sürekli drop düşmesi oluyor. Medium'a çektiğimde 100 ila 70 arasında oynuyor ama sürekli drop düşüyor, bunun sebebi nedir? İşlemcim neden %100 kullanılamıyor. Normalde bu sistemde darboğaz olmaması gerekir öyle değil mi ya da olur mu? i7 - 4770 modellerinde 3.9'a kadar çıkılabiliyor sanırım, bunu nasıl çıkartabilirim, sizce sorun ondan mı kaynaklanıyor? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bende anakart olarak ESC H81H3-M4 - i7 4770 - 8 GB RAM - Gaming X 1050 Ti 4 GB var. Bu sistemde 630 takılıydı. 1050Ti alınır mı diye düşünürken, Technopat konularında daha önce birileri sormuş, alınır darboğaz yapmaz vs şeyler yazılmış. Ben de aldım, taktım sıkıntı yok. Bu arada PSU da değiştim RAMPAGE 500 watt da PSU aldım. PUBG'de işlemcim %15-30 arasında seyrederken, ekran kartım %90-100'lerde. FPS değerlerimse ultrada 70 ile 40 arasında oynuyor, sürekli drop düşmesi oluyor. Medium'a çektiğimde 100 ila 70 arasında oynuyor ama sürekli drop düşüyor, bunun sebebi nedir? İşlemcim neden %100 kullanılamıyor. Normalde bu sistemde darboğaz olmaması gerekir öyle değil mi ya da olur mu? i7 - 4770 modellerinde 3.9'a kadar çıkılabiliyor sanırım, bunu nasıl çıkartabilirim, sizce sorun ondan mı kaynaklanıyor? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
HDD sıkıntılı olabilir.

Bu arada özürdileyerek söylemeyi unuttum. Benim 1600x900 monitör var dönüştürücü ile kullanıyorum bir etkisi olurmu işlemci çalışmıyor gibi ama...

Öncelikle Darboğaz Nedir? konusuna göz atmalısınız. Sisteminizde "bilinen şekilde" darboğaz söz konusu değil. Kendi sistemimden örnek verecek olursam i7-4790K ve GTX 1050 Ti kullanıyorum ve herhangi bir performans sorunu yaşamıyorum. Evet ikimizin işlemcisi de mevcut ekran kartlarımız için fazlasıyla güçlü, fakat bu durum performans kaybı yaşatmayacağı gibi ileride ekran kartını yükseltmek istediğimizde bizi idare edecek durumdadırlar. Sorun sürücülerinizde olabilir, BIOS sürümünüzden kaynaklı olabilir, güç kaynağınızdan kaynaklanabilir. Sadece PUBG için değil, birkaç oyunla daha deneme yapıp durumu gözlemlemelisiniz.

Sizin oynadığınız ayarlar ile konuyu açmış olan arkadaşın oynadığı ayarlar farklı anlaşılan. Bu işlemci gücüne bu ekran kartı bir darboğazdır. Darboğazı iki yönlü ele alabiliriz. İşlemcinin zayıf kalması, ekran kartının zayıf kalması. GTX 1050 Ti, i7 4770 işlemci karşısında yeterli performansa sahip değil. Nedeni ise açık bir şekilde donanımsal. Ancak bu durum, mevcut sistemden performans alınamaz demek değil sadece %100 verim alınamaz demektir. Yukarda bahsettiğim ekran kartlarına geçiş yapamıyorsa RAM yükseltmeli mümkünse anakart değiştirmeli. BIOS, güç kaynağı vs sorunu yok.

Sizce bu darboğazmı peki, Bios sürümüm eski olabilir. Haklısınız galiba. Stock powerım 250 watti 1050 ti alırken yanında ssd hediye ettiler vatanda crucial marka 120 gblık onun yanında bende 500 watt rampage power satın aldım

Açık şekilde ekran kartı işlemcinize yetmiyor, evet darboğaz. Fakat demek istediğim şey bu FPS dropları açıklamıyor. Muhtemelen arkadaşların dediği gibi RAM takviyesi sorunu çözecektir.

Bu testi nerde ve nasıl uyguladınız ?

Bottleneck calculator sitesinde ekipmanlarınızı seçerek bakabilirsiniz. Fakat sonuçlar pek sağlıklı sayılmaz.

Birincisi o işlemci ekran kartına gani gani yeter. Ekran kartını değiştir yorumunu yapan kişi yanlış bilgi veriyor. Darboğaz olmaz. İşlemci zaten %100 çalışması darboğaz olur. Sisteminde virüs olabilir. Oyunda takılma olduğunda RAM ne kadar kullanıyor?

Sizin oynadığınız ayarlar ile konuyu açmış olan arkadaşın oynadığı ayarlar farklı anlaşılan. Bu işlemci gücüne bu ekran kartı bir darboğazdır. Darboğazı iki yönlü ele alabiliriz. İşlemcinin zayıf kalması, ekran kartının zayıf kalması. GTX 1050 Ti, i7 4770 işlemci karşısında yeterli performansa sahip değil. Nedeni ise açık bir şekilde donanımsal. Ancak bu durum, mevcut sistemden performans alınamaz demek değil sadece %100 verim alınamaz demektir. Yukarda bahsettiğim ekran kartlarına geçiş yapamıyorsa RAM yükseltmeli mümkünse anakart değiştirmeli. BIOS, güç kaynağı vs sorunu yok.
Anladım çok teşekkür ederim.

Birincisi o işlemci ekran kartına gani gani yeter. Ekran kartını değiştir yorumunu yapan kişi yanlış bilgi veriyor. Darboğaz olmaz.

Biz zaten işlemci darboğaz yapıyor demedik. Ekran kartı darboğaz yapıyor. i7 4770 zamanının en iyi işlemcilerinden ve hala GTX 2060'ı bile destekler durumda. Ama ekran kartı işlemciye göre zayıf. Yazılanların tamamını okuyarak yorum yapalım.

Haklısınız, belki arka plan uygulamalarından kaynaklıdır. SSD aldıktan sonra PUBG kurmadım fakat HDD ile kullanırken (Kenar yumuşatma ve Görüş mesafesi ultra, kalan ayarlar en düşük) herhangi bir sorun yaşamadım. GTA V'te iste orta-üst ayarlarda RAM kullanımım 6800 MB'lara kadar çıktığı halde bir drop sorunu yaşamadım (FPS 45 ile 60 arası değişiyordu). Ben sadece bakış açısı sunuyorum yoksa RAM'in yetersiz olduğu su götürmez bir gerçek 🙂 Daha çok, oturduğumuz yerden yapılabilecek şeyleri yaptıktan sonra elimizi cebimize atmanın derdindeyim 🙂

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı