i7 4770 RX 480 Minecraft düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi oyun içerisinde çok düşük FPS alıyorum. Şu an texture yüklü ama bunu kaldırığım zaman da FPS değişmiyor. Sadece GPU kullanımı düşüyor. Oyun orijinal. Afterburner'da GPU kullanımı yanlış olduğu için başka resim de ekledim. Oyun ve Java sürümü en günceli.

Sistem özellikleri:
i7-4770
RX 480 4 GB.
8+8 1600MHz RAM.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    672,5 KB · Görüntüleme: 119
  • Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    634,4 KB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Görüntüsü (21).png
    Ekran Görüntüsü (21).png
    75 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    67,8 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi oyun içerisinde çok düşük FPS alıyorum. Şu an texture yüklü ama bunu kaldırığım zaman da FPS değişmiyor. Sadece GPU kullanımı düşüyor. Oyun orijinal. Afterburner'da GPU kullanımı yanlış olduğu için başka resim de ekledim. Oyun ve Java sürümü en günceli.

Sistem özellikleri:
i7-4770.
RX 480 4 GB.
8+8 1600MHz RAM.

Ekran kartın güncel mi? Bir de oyunu saf haliyle oyuna mod vs. varsa sil dene.

Sürücülerin ne durumda.

Format atalı fazla olmadı. Windows sürümü de güncel. Ayrıca bu performans olayı birlikte oynadığım arkadaşımda da birebir mevcut. Kendisinin sistemi benimkinden çok daha iyi ama benzer FPS değerleri alıyoruz. Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti ve 16 GB RAM var onda da.

Yüksek ihtimalle oyun işlemcinizin dahili ekran kartını kullanıyor, oyun esnasında F3'e basarak sağ köşede hangi ekran kartını kullandığını görebilirsiniz, çözüm için Windows'ta ayarlardan uygulamaya göre hangi grafik işlemcisinin kullanılacağını değiştirmeniz lazım, değiştireceğiniz uygulama Minecraft'ın kendi exe dosyası ve Java programının içindeki exe dosyaları olmalı.

Shader kapatınca kaç FPS alıyorsunuz? Bence sorun kullandığınız Shader paketinden kaynaklanıyor. Shader ayarlarından, bazı detaylarını düşürebilir ya da kapatabilirsiniz. Ya da daha düşük sistemler için uygun Shader paketlerine göz atabilirsiniz.

Mod varsa bellek miktarını artırmayı deneyebilirsiniz. Ya da oynadığınız sunucudan kaynaklı olabilir. Sunucu tarafı için ne yapılır pek bilgim yok. Sunucuyu kiraladığınız yere sorabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı