i7 4770 RX 480 Minecraft düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi oyun içerisinde çok düşük FPS alıyorum. Şu an texture yüklü ama bunu kaldırığım zaman da FPS değişmiyor. Sadece GPU kullanımı düşüyor. Oyun orijinal. Afterburner'da GPU kullanımı yanlış olduğu için başka resim de ekledim. Oyun ve Java sürümü en günceli.

Sistem özellikleri:
i7-4770
RX 480 4 GB.
8+8 1600MHz RAM.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    672,5 KB · Görüntüleme: 119
  • Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    634,4 KB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Görüntüsü (21).png
    Ekran Görüntüsü (21).png
    75 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    67,8 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleyen: Moderatör:
OptiFine kullanmanız gerekiyor, indirip kurun farkı göreceksiniz. Sonra da gelip bana teşekkür edin. :D.

OptiFine kurmuştuk shaderdan önce. F3'e baktığımda RX 480 yazıyor. Sanırım sorun hayvan çiftliklerinden kaynaklanıyor. Sayıları fazla diye FPS düşürüyor olabilir. Yinede işlemci ve GPU kullanımı çok çok düşük. Bunu başka program ile arttırma şansım yok mudur? Afterburenrde 60 küsur kullanım oranı yanlış bu arada. Kafasına göre 0-20-10-100 gibi değerler gösterebiliyor. Her oyunda aynı. CAM de gösterilen değerler doğru. Son attığım resimde shader kapalı.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    378,4 KB · Görüntüleme: 87
  • Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    394,9 KB · Görüntüleme: 92
OptiFine kurmuştuk shaderdan önce. F3'e baktığımda RX 480 yazıyor. Sanırım sorun hayvan çiftliklerinden kaynaklanıyor. Sayıları fazla diye FPS düşürüyor olabilir. Yinede işlemci ve GPU kullanımı çok çok düşük. Bunu başka program ile arttırma şansım yok mudur? Afterburenrde 60 küsur kullanım oranı yanlış bu arada. Kafasına göre 0-20-10-100 gibi değerler gösterebiliyor. Her oyunda aynı. Cam de gösterilen değerler doğru. Son attığım resimde shader kapalı.

2 GB RAM kullanıyorsunuz onu yükseltmeniz lazım.

Oyunu çalıştırdığınız versiyona tıklayın. Resimde gözüken -Xmx2G sayıyı değiştirin. Kullandığınız modun ne kadar bellek tükettiğini bilmiyorum. Ama sistem 8 GB yakın bellek tüketiyordu. Arka planda bir şey açık değilse, oyuna 9 GB bellek miktarı tanımlayın.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

OptiFine yakınlaştırma için değil mi?

Hocam OptiFine sadece yakınlaştırma değil yakınlaştırma istiyorsanız badlion Client'de yakınlaştırma ayarı var OptiFine oyuna yeni ayarlar ekleyip daha fazla FPS almaınızıda sağlıyor eskidem MC'de modsuz 200 FPS alırken mod yüklüyordum 20 FPS alıyordum sinir krizi geçiriyordum meğersem modlu oyunada OptiFine eklememişim şimdi OptiFine ekledim diye modlu oyunda bile kasmadan oynuyorum OptiFine harika bir şey.
OptiFine kurmuştuk shaderdan önce. F3'e baktığımda RX 480 yazıyor. Sanırım sorun hayvan çiftliklerinden kaynaklanıyor. Sayıları fazla diye FPS düşürüyor olabilir. Yinede işlemci ve GPU kullanımı çok çok düşük. Bunu başka program ile arttırma şansım yok mudur? Afterburenrde 60 küsur kullanım oranı yanlış bu arada. Kafasına göre 0-20-10-100 gibi değerler gösterebiliyor. Her oyunda aynı. Cam de gösterilen değerler doğru. Son attığım resimde shader kapalı.

Hocam bu arada 1.16.1'de girmişsiniz yeni sürüm olduğu için optimizasyon sorunları olabilir 1.8 gibi sürümlerde yeni bir dünya açarak girip bir daha FPS değerlerinizi kontrol ediniz FPS sınırlamasınıda sınırsız yapınız.

Başlıkta belirttiğim gibi oyun içerisinde çok düşük FPS alıyorum. Şu an texture yüklü ama bunu kaldırığım zaman da FPS değişmiyor. Sadece GPU kullanımı düşüyor. Oyun orijinal. Afterburner'da GPU kullanımı yanlış olduğu için başka resim de ekledim. Oyun ve Java sürümü en günceli.

Sistem özellikleri:
i7-4770
RX 480 4 GB.
8+8 1600MHz RAM.
Shader kapatın hocam.

Evet.
Arkadaş göstermiş zaten, gayet detaylı tlauncher kullanıyorsan daha basit işlem.

O kısımdan 10 GB verdim. RAM kullanımı 12.5 GB seviyelerine çıktı ama FPS'de pek düzelme olmadı. Yerleşim yerlerinden uzaklaştıkça 80 üstü FPS'ler almaya başlıyorum. Bununda çözümü yok sanırım bu şekilde oynamaya devam edeceğim. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.

O kısımdan 10 GB verdim. RAM kullanımı 12.5 GB seviyelerine çıktı ama FPS'de pek düzelme olmadı. Yerleşim yerlerinden uzaklaştıkça 80 üstü FPS'ler almaya başlıyorum. Bununda çözümü yok sanırım bu şekilde oynamaya devam edeceğim. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.

Abicim betada falan mı oynuyorsun?

Abicim betada falan mı oynuyorsun?

Hayır beta değil. Sorun direk oyun ile alakalı. 3 farklı sistemde aynı haritayı server açık-kapalı bile denedim. Sadece yapı yaptığımız kısımda FPS çok kötü. Aynı haritada farklı yerlere gidince 80-90 FPS üstü oluyor. Hatta aşağıya denediğim sistemleri de yazıyorum. Hepsinde yapı yaptığımız yerde benzer FPS değerlerini gördüm. Bir çözüm bulamadık. Shader kapalı olunca da 60 FPS sabit veremiyor hiçbir sistem. Tüm sistemlerde ekran kartı seçiliydi.
i7-4770 RX480 8+8 GB RAM.
Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 8+8RAM.
i7-6500U GTX 950M 8 GB RAM.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı