i7 4770 Sistemde "BIOS D5 error code" hatası

Uche342

Zeptopat
Daha fazla  
Anakart
H81m-e33
İşlemci
İntel Core I7 4770
Merhaba arkadaşlar,

Kullanmış olduğum cihaz özellikleri;

i7 4770, 16 GB 1600MHz RAM, GTX 1650, 480 GB SSD, 2TB 1+1 HDD, 100 GB SSD.

Cihazım açılışta D5 hatası vermektedir. 8 GB RAM'leri tek kullandığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Dual kullanımda D5 veriyor slotların her birini tek tek bellekleri değiştirerek denedim. Sorun yaşamadım.

Sorunun çözümü için uzun süredir araştırma yapıyorum hiçbir kaynağa ulaşamadım.

İyi günler dilerim.

Merhaba arkadaşlar,

Kullanmış olduğum cihaz özellikleri;

i7 4770, 16 GB 1600MHz RAM, GTX 1650, 480 GB SSD, 2TB 1+1 HDD, 100 GB SSD.

Cihazım açılışta D5 hatası vermektedir. 8 GB RAM'leri tek kullandığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Dual kullanımda D5 veriyor slotların her birini tek tek bellekleri değiştirerek denedim. Sorun yaşamadım.

Sorunun çözümü için uzun süredir araştırma yapıyorum hiçbir kaynağa ulaşamadım.

İyi günler dilerim.

RAM'lerden birisini sonradan eklemiş olabilir misiniz?

Merhaba iki ram ayni model ayni mhz değerinde Kingston marka hala çözebilmiş değilim bazen kullanıyorum sorun yok bazen d5 veriyor ve 16 gb ta acilmiyor sadece 8 takılırsa açılmakta.
Ramler aynı marka ayni anda alındı. Sadece her iki slottada tek ram olunca sorun yaşamıyorum.
Merhaba iki ram ayni model ayni mhz değerinde Kingston marka hala çözebilmiş değilim bazen kullanıyorum sorun yok bazen d5 veriyor ve 16 gb ta acilmiyor sadece 8 takılırsa açılmakta.

Ramler aynı marka ayni anda alındı. Sadece her iki slottada tek ram olunca sorun yaşamıyorum.
Sorunuda bi zaman sonra aşıyorum bilgisayarı uykuda birakmam gerekiyor bu sefer.

Son düzenleme:
Merhaba iki RAM ayni model ayni MHz değerinde Kingston marka hala çözebilmiş değilim bazen kullanıyorum sorun yok bazen D5 veriyor ve 16 GB'ta acilmiyor sadece 8 takılırsa açılmakta.

RAM'ler aynı marka ayni anda alındı. Sadece her iki slottada tek RAM olunca sorun yaşamıyorum.

Sorunuda bir zaman sonra aşıyorum bilgisayarı uykuda birakmam gerekiyor bu sefer.

RAM'ler çakışıyor gibi.
Timing ayarını manuel yapmayı biliyor musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı