i7-4770 Sistemde GTA 5 oynarken anlık FPS düşüşleri oluyor

Zaafeer

Femtopat
Katılım
18 Mart 2024
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PSU-Corsair 450v.
i7-4770
GTX 1060 3GB.
RAM: 8 GB RAM Kingston.
Anakart: H81M-K
SSD: 250.
HDD: 750, 500.

Sistemim budur GTA 5 oynarken bazen cok bazen az da olsa drop giriyor FiveM'de cok drop giriyor. İslemciden supheleniyordum o da degil ekran karti hep 99% ama yine de drop giriyor. GTA 5 hard diskin icinde.
 
Oyunu hard diske kurmuşsun, işlemcin yeterli değil, RAM desen mezar taşı arıyordur şu an.. yani kendi probleminizin neden olduğunu kendiniz yazmışsınız zaten.
 
Zafer, HDD ile FiveM gibi ortamlarda oyun oynadığında sürekli custom dosyaları işliyor bilgisayar. Büyük ihtimalle başta HDD kaynaklı bir problem. Eğer HDD olmasa bile, sıcaklık değerlerin ile %99 GPU kullanımın buna sebep oluyor olma ihtimali de çok yüksek. Yükü sadece ekran kartına verme yani biraz video ayarlarını kıs. CPU kullanımı artıp, GPU kullanımı azalacak şekilde.
 
Oyunu hard diske kurmuşsun, işlemcin yeterli değil, RAM desen mezar taşı arıyordur şu an. Yani kendi probleminizin neden olduğunu kendiniz yazmışsınız zaten.

Ne önerebilirsiniz? RAM 4x4 1600 MHz FPS iyi Full ayarlarda 70-80 ama drop giriyor, işlemci gayet iyi bence.

Zafer, HDD ile FiveM gibi ortamlarda oyun oynadığında sürekli Custom dosyaları işliyor bilgisayar. Büyük ihtimalle başta HDD kaynaklı bir problem. Eğer HDD olmasa bile, sıcaklık değerlerin ile %99 GPU kullanımın buna sebep oluyor olma ihtimali de çok yüksek. Yükü sadece ekran kartına verme yani biraz video ayarlarını kıs. CPU kullanımı artıp, GPU kullanımı azalacak şekilde.

GPU 50-60 derece hep ne GPU'da ne de CPU'da sorun yok. Bence RAM 1600MHz 4x4 HDD eski zaten. Ne önerebilirsiniz başka?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ne önere bilirsiniz ram 4x4 1600 mhz fps iyi full ayarlarda 70-80 ama drop giriyor işlemci gayet iyi bence
RAM 2x8 olsun en az. İşlemciyide yükseltirsin olur biter. Ama bence paranı biriktir, DDR4 anakart, güzel bir RAM ve güçlü bir işlemci al. İleride güzel bir ekran kartınada yükseltirsin sonrasında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı