i7 4770 ve GTX 970 GPU Sıcaklıgı

pixsius

Centipat
Z97 GAMING 5 anakart
i7 4770 işlemci
750 Watt 80 Plus PSU
12 GB 1866 MHz RAM (neden bilmiyorum 1333 MHz gözüküyor)
4 TB harddisk
Zalman Z11 kasam var(anakart ve ekran kartının fanı dışında 8 fan çalışıyor kasada)
Ekran kartım GTX970(tek fanlardan birinin 2 dişi kırık ve tam performanslı dönmüyor )

Normalde sistem boştayken 40 45 derece ekran kartı sıcaklığım vardı. Oyun oynarken ekran kartı 80 derecenin üstüne çıkınca bilgisayar kendi kendine kapanıp açılıyordu. Ben de buna çözüm olarak termal macununu yeniledim. Eskisi çok kötü durumdaydı ince ve tüm yüzeyini kaplayacak şekilde dikkatlice sürdüm ve bunun dışında bilgisayarımı işletim sistemi olarak Windows 7'den Windows 10'a geçirdim ve sonuç korkunç. PC'yi açtığımda sistem boşta olmasına rağmen 40 dereceden hemen 60 dereceye çıkıyor ve öyle kalıyor. (Neredeyse fanlar çalışmaya başlayacak) fotoğrafta da göreceğiniz üzere:

Afterburner GTX 970 in default ayarını 79 derece yapmış ama ben 76'ya indirdim çünkü 79'da bilgisayarı kapatıyor neden anlayamıyorum. Bu da sorularımdan birisi. (Fan hızını otomatikten çıkartıp yüzde 100 yapınca 5 dk içinde bilgisayar kendini yeniden başlatıyor)

Acaba ekran kartına macununu yanlış sürmüş olabilir miyim? Aşağıdaki fotoğraftaki gibi sürdüm normalde kırmızı alanla çizdiğim yerde macun yoktu. Ben de sürersem daha iyi olur diye düşünüp oraya da sürdüm. Orta kısımdaki macun da kurumuş ve eriyip kaybolmuş durumdaydı. Ben de sürmüşken 2 kısıma da güzelce süreyim dedim. Bununla alakası var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartınız maksimum güç modunda, o ayarda baya ısınıyor. Optimum güç moduna alın. Sonucu buraya yazın.

Kartınız maksimum güç modunda, o ayarda baya ısınıyor. Optimum güç moduna alın. Sonucu buraya yazın.

Dediğiniz gibi yaptım.Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözüldü. Teşekkürler.

Yanlış bilmiyorsam sadece GPU'nun olduğu yere sürülüyor siyah kareye.

Kartı tekrar açıp o metal bölgeyi güzelce sildim ve ortada bıraktım macunu,nolur nolmaz diye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı