i7 4770 yerine Xeon E3 1270V3 alınır mı?

Swixy

Hectopat
Daha fazla  
i5 4460 16 GB RAM R9 380 sistemimi güçlendircektim sonra birisi Xeon işlemciyi önerdi. Baktım YouTube'dan FPS'leri aşagı yukarı aynı ve işlemci 800TL. kendi işlemcimi 600TL'ye falan satsam 200TL ekleyip alabiliyorum. i7 4770 icin +1000TL falan istiyorlar sizce değer mi? sonra da 1000TL cebime kalacağı icin ekran kartımı satıp yükselteceğim, sizce mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer FPS için istiyorsan sonu k ile biten işlemcilerden birini alabilirsen daha iyi olur. Örneğin i7 4790K ama fiyatda artıyor mecburen. 1750 TL gibi bir fiyata gördüm. Bana kalırsa aynı performans veren bir işlemci almaktansa biraz paraya kıyıp bu işlemci alınabilir. Sosyal de bu işlemcinin oyun performansı hakkında bir konuda var ona da bakın mutlaka.

Eğer FPS için istiyorsan sonu k ile biten işlemcilerden birini alabilirsen daha iyi olur. Örneğin i7 4790K ama fiyatda artıyor mecburen. 1750 TL gibi bir fiyata gördüm. Bana kalırsa aynı performans veren bir işlemci almaktansa biraz paraya kıyıp bu işlemci alınabilir. Sosyal de bu işlemcinin oyun performansı hakkında bir konuda var ona da bakın mutlaka.

Hocam anakartım overclock desteklemiyor. Ve 1750 TL para verirsem kendi anakart işlemci RAM'imi satıp AM4 Ryzen 5 3600Xli bir sisteme geçebiliyorum ben fiyat performans acısından bakıyorum cünkü öğrenciyim bütün paramı yatırmayı düşünmüyorum bakın videoda aldıgı FPS'ler bile aynı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
yani alınabilirlik acısından Xeon daha mantıklı gelmeye başladı.

Hocam attığınız videodaki işlemciyle benim attığım işlemci bir değil ama dediğiniz gibi eğer anakartınız OC desteklemiyor ise i7 4790K almanın mantığı yok eğer OC yaparsanız 15 FPS fark atabilen bir işlemci. Dediğiniz işlemci F/P olarak işinizi görebilir. Xeon işlemciler hakkında bilgim yok yorum yapmam yanlış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı