i7 4770k - MSI Mpower Max z87 OC Genie Mod Prime 95 İle Mavi Ekran

Mr.Bonjovi

Megapat
Merhaba arkadaşlar i7 4770k işlemci ve Mpower Max z87 anakartına sahibim. Sistemim yeni 2-3 haftalık daha ekran kartı bile almadım MSI GTX 780 Lightning almayı düşünüyorum. Anakartımın tek tuş ile oc fonksiyonu var. Bu fonksiyonu kullanarak Gear 2'de oc genie'yi kullanıyorum. PC açılıyor ve prime 95 testini başlatıyorum ve mavi ekran alıyorum. İşlemci soğutucum Corsair h100i. Gear 1 de 4.0 GHz de de denedim fakat sonuç yine aynı. Anakartın programı olan MSI Extreme programındaki stres testi yaptığımda hiçbir şekilde mavi ekran almıyorum sıcaklıklar 55 ve 60 62 arası geziyor.

Anakart ve işlemci için iade şeması doldurdum cevap gelirse ikisini de iade edeceğim. Sizlerinde yardımını almak için bu foruma da konu açma gereği hissettim. Kullandığım PSU Corsair AX 860i . PSU'nun link aparatının ışığı sürekli yeşil yanmıyor Kırmızı ve yeşil olarak devamlı değişmeli yanıyor, bunu da eklemek istedim. BIOS'a oc ayarında XMP'yi kapatarak da denedim prime 95 testini fakat sonuç yine ayni. RAM'lerim Corsair Dominator Platinum 16 GB ve 1866 MHz CL9. Oc genie mod'u kapatıp oc'yi BIOS'tan yapma seçeneğini işaretleyerek BIOS'tan Core ve ring i 42 ayarladım dinamic mode u fixed mod yaptım ve voltajı hiç ellemeden auto yaptım RAM'lere de bir şey uygulamadım ve sonuç yine mavi ekran.

Anakartımda sistem açılırken bazen 04 bazende 03 hata kodu alıyorum. Reset attigimda bu hata kodu geçiyor ve A0 yazıyor yani sorunsuz. Yardımlarınızı bekliyorum. Son olarak mesaj da enter e basılmıyor bu nedenle tek bir paragraf halinde yazmak zorunda kaldım, bu forumun bir özelliği midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada; GTX 780 Lightning hakkında söylenen "biosu kilitli, oc sınırlaması var" dedikodularının kaynağı neresidir?

Suya sabuna dokunmadan: GPU 980/1033MHz'den, 1226/1279MHz'e, bellekler ise 1502MHz'den, 1642MHz'e çıkıyor.

Kart, bu hızlarda testleri başarıyla geçiyor ve daha zorlanma eşiğinde bile değil :)

Bu ekran kartini alicam hocam fakat bu islemcim ve anakartimdaki sorunun kaynagini bulamadan iade edicem sanirim.

Iade icin 45 gun hakkim var ve son 15 gun icerisindeyim.
Anakartimda bazen bilgisayari acarken bazende kapatirken hata kodu ekraninda 04 hata kodunu goruyorum. Acilista gordugum zaman windows acildiktan sonra reset atmamla birlikte geciyor ve A0 a donuyor.

Ayrica bu msi gtx lightning in oc kapasitesi nedir hocam ve suya sabuna dokunmadan kastiniz nedir ? Gpu ve bellekler max hangi degerlerde stabil calisir?

Hocam az once dimm2 ye ramlerden sadece birini taktim ve Gear 2 de Oc genie acik yine mavi ekran verdi. Sonra diğer ram i dimm 2 ye taktim ve yine mavi ekran. Mavi ekranda yazan hata su : WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR . Simdi ramleri yine taktim ve oc genie yi kapattım.

Durum sıkıntılı. En azından bellek seçeneğini eledik.

"Donanım düzeltilemez bir hata ile karşılaştı" mesajı.

- Tüm sürücüler ve BIOS güncel mi?

- Sistemi "Güvenli modda" açıp testi tekrarlayın.

- Sabit sürücü: mekanik yada SSD, Bad Sector taraması yapın (HD Tune).

- Sorun hala devam ediyorsa anakartın garantiye gitme olasılığı artıyor.

Durum sıkıntılı. En azından bellek seçeneğini eledik.

"Donanım düzeltilemez bir hata ile karşılaştı" mesajı.

- Tüm sürücüler ve BIOS güncel mi?

- Sistemi "Güvenli modda" açıp test tekrarlayın.

- Sabit sürücü: mekanik yada SSD, Bad Sector taraması yapın (HD Tune).

- Sorun hala devam ediyorsa anakartın garantiye gitme olasılığı artıyor.

Hocam tum suruculeri msi nin sitesinden indirip yuklemistim. Bios da aldiktan sonra iki kere guncellendi ve suan v1.4 de.
Suruculeri tekrar kontrol ederim simdi.

Once oc genie ve gearx2 aktif edip sonra guvenli modda prime 95 testimi yapiyim?

Bu ekran kartini alicam hocam fakat bu islemcim ve anakartimdaki sorunun kaynagini bulamadan iade edicem sanirim.

Iade icin 45 gun hakkim var ve son 15 gun icerisindeyim.
Anakartimda bazen bilgisayari acarken bazende kapatirken hata kodu ekraninda 04 hata kodunu goruyorum. Acilista gordugum zaman windows acildiktan sonra reset atmamla birlikte geciyor ve A0 a donuyor.

Ayrica bu msi gtx lightning in oc kapasitesi nedir hocam ve suya sabuna dokunmadan kastiniz nedir ? Gpu ve bellekler max hangi degerlerde stabil calisir?

"Suya sabuna dokunmama": MSI AfterBurner yazılımı ile 10 sn içerisinde karta OC yapabilmektir.

GTX 780 Lightning'in OC sınırı olduğu iddiası tamamen saçmalık.

Yukarıda yazdığım değerlerde kart stabil çalışıyor. Türkiye'de tek olduğu için limiti zorlamadım ama elde ettiğim GPU hızı artışı yaklaşık 250MHz. Bu rakam, sıradan bir ekran kartı için neredeyse olanaksız gibi bir şey.

Hocam tum suruculeri msi nin sitesinden indirip yuklemistim. Bios da aldiktan sonra iki kere guncellendi ve suan v1.4 de.
Suruculeri tekrar kontrol ederim simdi.

Once oc genie ve gearx2 aktif edip sonra guvenli modda prime 95 testimi yapiyim?

Güvenli modda testi mutlaka tekrarlayın.

Güvenli modda testi mutlaka tekrarlayın.

Hocam guvenli modda pc yi actim ve cpu z programi ile core temp acilmadi.
Prime 95 de testi actiktan yaklasik 2 dakika sonra mavi ekran aldim .

Oc genie acikti ve gear 2 deydi.
Ramler xmp acik 1866 mhz deydi fakat guvenli modda oc devredemiydi bunu bilmiyorum.

Bunlari yapmadan once surucu ve bios u kobtrol ettim hepsi guncel.

Samsung 840 pro 256 gb ssd mi Hd Tune indirip tarama yaptirdim ve hic sorun bulmadi.

Hocam guvenli modda pc yi actim ve cpu z programi ile core temp acilmadi.
Prime 95 de testi actiktan yaklasik 2 dakika sonra mavi ekran aldim .

Oc genie acikti ve gear 2 deydi.
Ramler xmp acik 1866 mhz deydi fakat guvenli modda oc devredemiydi bunu bilmiyorum.

Bunlari yapmadan once surucu ve bios u kobtrol ettim hepsi guncel.

Samsung 840 pro 256 gb ssd mi Hd Tune indirip tarama yaptirdim ve hic sorun bulmadi.

Sorun anakartta gibi görünüyor. İade süresi dolmadan değişim en iyisi.

Bütçe sıkıntısı yoksa i7-4930K + LGA 2011 anakart. Ancak bu ikilinin: render, video kodlama vs. dışında, günlük kullanımlar ve oyunlar için fazla bir getiri sağlamayacağını unutmayın.

Kişisel olarak: i7-4770K + Asus Maximus VI Extreme'li bir altyapıyı tavsiye ederim.

Bütçe sıkıntısı yoksa i7-4930K + LGA 2011 anakart. Ancak bu ikilinin: render, video kodlama vs. dışında, günlük kullanımlar ve oyunlar için fazla bir getiri sağlamayacağını unutmayın.

Kişisel olarak: i7-4770K + Asus Maximus VI Extreme'li bir altyapıyı tavsiye ederim.

Hocam islemci ve anakartin iadesi icin onay geldi. Urunleri sokup yarin vericem. Sanirim inceleme yapicaklar eksik yada hasar varmi diye. Eger yoksa parami vericekler.
Sonrasinda yeni anakart ve islemci almaya gelicek sira ve tabi ki ekran karti .

Islemci 4930k ile lga 2011 in 4770k ile asus maximus vi extreme ye gore oyunlarda ne gibi bir farki olur peki? Cok fazla fark olmaz demissiniz, az da olsa olan o fark nedir ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı