örnek veriyorum zotacın gtx780 ve 780 ti modeli arasında size göre büyük olmayan bir fark vardır. Eğer arkadaş CPU değilde GPU render alıcaksa (ki zaten artık iş GPU rendera gidiyor işlemci ve ram kasma devri bitiyor yavaş yavaş) kesinlikle bütçesinin el verdiği kadar yüksek bir tık yüksek ekran kartı almalı. GPU render'da cuda çekirdekleri iş yapar, örneğin octane render programı SLI dinlemez ekran kartını slota tak bana bırak der, cuda core'ları ile müthiş bir render alır, haliyle o fark yok dediğin iki ekran kartı arasındaki 576 cuda çekirdeği büyük sahnelerde hatrı sayılır bir zaman tasarrufuna, enerji tasarrufuna yani verimliliğe neden olur. Sadece bir kere alıp uzun sürece kullanacağı bir parçadan bahsediyoruz. Arkadaşım, alabildiğin en iyi ekran kartını , bütçen varsa TİTAN öneriyorum nedenini istersen açıklarım, alabildiğin en iyi kalitede en yüksek Hertz'de ram'i öneriyorum. Sahnesine göre değişiyor, bazı sahnelerde açında 7 gb ram gidiyor, rendera tıklayınca 14 oluyor. O yüzden kendi ihtiyacını tanımla ve ona göre hareket et. Oyuncular için SLI %20 performans verirken sen %100 performans artışı sağlayabilirsin , çünkü farklı yollardan koşuyorsun.