i7 4770k Sistem

Ekrankartın güzel. Fakat benim zamanım çok kısıtlı, ben zamanla yarışıyorum dersen Gtx 780Tİ ile Gtx 780 arasında fark var derim. İşlemcin kadar ekrankartında önemli kardeşim. Gtx 780 Tİ ile Gtx 780 arasında 576 cuda çekirdeği var. Buda az değil hani. Ama ben basit bir renderciyim dersen, Gtx 780 ile i7 4770 50 yıl evli kalıp hala birbirlerine deli gibi aşık olan çiftler gibi uyumlu çalışacaklardır.

Merhaba Technopat Sosyal üyeleri

jHgAbc2.png

Sistemimin son hali bu. Sistemim 3DSMAX programında çizim/render için kullanılıcak. Sistemimde eksik veya değiştirilebilecek bir parça varsa önerilerinizi bekliyorum.

Stokda olmadığı için soğutucuyu (Hyper 212 EVO) ekleyemedim.

Kafama takılan sorular ise şöyle:

1) GTX 780 ile GTX 780 Tİ arasında 626 TL ye değecek farklar var mı?

2) Anakart ileriye dönük bir anakart mı, inceleme videosunu izledim ve ileride çıkacak işlemcileri de desteklediğini gördüm, sizin yorumlarınızıda bekliyorum.

3) RAM seçiminde MHz yi dikkate alarak seçmedim, MHz nin render da etkisi var mıdır? Öneri ramlar nelerdir? Anakart onereceginiz ramleri destekler mi?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
gtx 780 ve 780 ti arasında 950 lira gibi fark var.

gtx 780 ve 780 ti arasında 950 lira gibi fark var.

3ds max 2014 te viewport performansı nitrous driver'ı güncellediğinden dolayı 2013e göre neredeyse 2kat artıyor. Eğer 2014 versiyonu kullanacaksanız ve GPU render almayacaksanız 780 almanız daha mantıklı.

Sadece 3ds max üzerine mi yoğunlaşıyorsun ? Eğer öyleyse öncelikle 2014 versiyonunu şiddetle öneririm. Çünkü nitrous driver'ı güncellenince ben viewportta iki buçuk kat fps artışı aldım, gözlerime inanamadım ilk çok ilginç bir deneyimdi. CPU render alıyorsan işlemciye ve rame yüklen, ikisini ağlatmıcak bi anakart yanlarına yakışır bir ssd ile yürü. GPU render alıcaksan şayet , cuda çekirdeğine önem ver ve daima gözün yüksekte olsun GPUya yüklen bütçen ile.

Sorduğun soruya tam olarak cevap veremiyorum, çünkü vray ile CPU render alırsan işlemcin çalışır, başka bir program ile GPU render alıcaksan ekran kartın çalışır, kesinlikle nVidia almalısın. Quaddro devri bitti nitrous driver'ı bu hale geldikten sonra ve TİTAN piyasaya çıktıktan sonra. Söylediklerime tek tek cevap verirsen soru'nu cevaplayacağım.

3DsMAX programinda cizim/render icin kullanilicak, butcem belli o yuzden 4000 - 4500 Tl arasi sistem toplamak zorundayim, onerileri bu olcute gore verebilirsek memnun olurum.

Daha fazla overclock potansiyeli, tamamiyle oyuncular için tasarlanmış olması ve MSI'ın Gaming platformu. ;)

Ileride rahatca yukseltebilecegim, RAM v.b yukseltmeleri ileride o gunun yeni islemcilerini destekleyebilir bir anakart mi, uzun omurlu olmasi acisindan soruyorum.

3DsMAX programinda cizim/render icin kullanilicak, butcem belli o yuzden 4000 - 4500 Tl arasi sistem toplamak zorundayim, onerileri bu olcute gore verebilirsek memnun olurum.

İşlemci renderi alacaksan 780 yeter, fakat ekran karı renderi alcaksan gtx serisi daha iyi bir kart almaya çalış, cuda çekirdeği sayısını önemse

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı