i7 4770K Sisteme Ekran Kartı ve Monitör

lRetribution

Hectopat
Arkadaşlar oyun için topladığım sisteme monitör bakıyorum. Ayırdığım bütçe 550 TL. İlave olarak ekran kartımı GTX 770 olarak belirledim ama ileriye dönük, uzun kullanımlık bir sistem olmasını istediğim için tam emin değilim ekran kartımdan. Ekran kartına da ayırdığım bütçe 1000 TL. Önerilerinizi bekliyorum ekran kartı fiyatını biraz daha zorlayabilirim yeter ki beni 4 sene kadar götürsün sorunsuz bir şekilde. Son bir şey olarak alacağım anakart ve diğer bileşenler seçtiğim kasaya rahatça sığar mı? Sistemim aşağıdaki gibidir;

KASA : VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCEREL

ANAKART : VATAN COMPUTER - ASUS - Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

İŞLEMCİ : VATAN COMPUTER - INTEL - Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm

EKRAN KARTI (Değişecek) : VATAN COMPUTER - MSI - GTX770 Twin Frozr Gaming O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1 Ekran Kart

RAM : VATAN COMPUTER - GSKILL - 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2133MHz CL9 1,65V Dual Kit Ram - Ram

HARDDISK : VATAN COMPUTER - WD - 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk - Dahili Harddisk

SSD : VATAN COMPUTER - CORSAIR - 120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) - Solid State Disk

İŞLEMCİ SOĞUTUCU : VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus vx238h 500 lira civarına alınabilecek en iyi monitörden birisidir. Kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AOC E2461FwH 23'6 bakmanı tavsiye ederim. Vatan Bilgisayar'da mevcut.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada işlemciyi i5 4670k yapıp ekran kartını daha üst seviye seçebilirsiniz. Ram'leri 8gb şuan gayet yeterlidir. Bunları yaptıktan sonra Sapphire R9 290 Tri-x alabilirsin.
Fazla bilmiyorum bu konuları ama R9 290 Tri-x'in avantajı 4gb ve 512 bit. GTX 770'de bellek hızı 7010, R9'da 5200. GTX 770 çekirdek hızı 1150, R9'da 1000. İkisini de kullanmadığım için performanslarını bilemiyorum. Bu yazdıklarım benim oyunuma ne kadar etki eder açıklayabilir misin rica etsem?

Fazla bilmiyorum bu konuları ama R9 290 Tri-x'in avantajı 4gb ve 512 bit. GTX 770'de bellek hızı 7010, R9'da 5200. GTX 770 çekirdek hızı 1150, R9'da 1000. İkisini de kullanmadığım için performanslarını bilemiyorum. Bu yazdıklarım benim oyunuma ne kadar etki eder açıklayabilir misin rica etsem?
Paradis doğru söylemiş senin saydığın çekirdek hızı çekirdek hızı aynı jenerasyon kartlarında önemlidir r9 290 çok daha performanslıdır.

O zaman ben de VX238H incelemesi linkini vereyim, yardımcı olacak bir şey kalmamış. :)
https://www.technopat.net/forum/kullanici-incelemeleri/35380-asus-vx238h-kullanici-incelemesi.html
10 dakika önce inceledim konuyu gelen öneri üzerine. Çok açıklayıcı ve anlaşılır olmuş eline sağlık. Monitör hoşuma gitti ama göz yormayan bir şey almak istiyorum. Okulumdan dolayı saatlerce bilgisayar başında araştırma yapıp program yazdığım günler oluyor o açıdan önemli benim için. Teşekkür ederim değerli yorumun için.

- - - Güncellendi - - -

1 ms tepkime hızına sahip monitör önerilerini bekliyorum arkadaşlar.

10 dakika önce inceledim konuyu gelen öneri üzerine. Çok açıklayıcı ve anlaşılır olmuş eline sağlık. Monitör hoşuma gitti ama göz yormayan bir şey almak istiyorum. Okulumdan dolayı saatlerce bilgisayar başında araştırma yapıp program yazdığım günler oluyor o açıdan önemli benim için. Teşekkür ederim değerli yorumun için.

- - - Güncellendi - - -

1 ms tepkime hızına sahip monitör önerilerini bekliyorum arkadaşlar.

Sana önerdiğim monitörde Clear Vision özelliği var. Yani tam sana göre. 2ms olması seni yanıltmasın oyunlarda hiçbir ghosting oluşmuyor. Ekran kartına gelince bellek hızına çekirdek hızına bakma. R9 290 mimari olarak çok daha üstün GTX770'den.

Sana önerdiğim monitörde Clear Vision özelliği var. Yani tam sana göre. 2ms olması seni yanıltmasın oyunlarda hiçbir ghosting oluşmuyor. Ekran kartına gelince bellek hızına çekirdek hızına bakma. R9 290 mimari olarak çok daha üstün GTX770'den.
Göz yormama ile alakalı sanırım söylediğin özellik. Eğer dediklerin kadarsa ben önerdiğin monitörde karar kıldım. Birde GTX 770 ile R9 290 FPS karşılaştırmalarına bakıyorum Crysis 3 'de GTX 770 35 Fps ile oynanıyor r9'da 41 falan oluyor. Bence ikiside düşük oyundan mı kaynaklanıyor bu kadar düşük fps? Ben crysis serisi çok severim sürekli sürekli oynarım. Bilgisayarı alınca hep bu tarz oyunlar oynarım zaten seri oyunlar yüklerim. O konuda fps sıkıntısı olsun istemiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ha birde ekran kartı %75'lerde çalıştığında fazla ses yapıyor diyorlar ve fazla güç tüketiyormuş sanırım. Birde ısınma problemi oluyor diyenler var. Doğru mu acaba?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar son olarak bu ikisi arasında kaldım. Beyaz olan çok şık ve zarif duruyor hoşuma gitti. Aralarında 0.6" ve fiyat farkı var sadece. Kullanan varsa herhangi birini seçim yapmamda yardımcı olması açısından monitörü yorumlamasını isterim. Sizce hangisini almalıyım?

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vn247h-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64785#allImages
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vx238h-w-23-vx238h-w-genis-ekran-led-monitor---beyaz/productdetails.aspx?I_ID=69035

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı