i7 4770k vs i5 7500 Toplama Sistem Karşılaştırma Önerisi

i7 4770K dediğiniz gibi gtx 1070'i büyük ihtimalle sıkıntısız besler. Anakart olarak ta z serisi bir anakart ile değiştirilebilir belki ileride. i5 7500'ün de gtx 1060'ı besleyemediği konusunda birkaç başlık var forumda. Benim kafamdaki korkulardan biri 1. sistem çok eski olduğundan, kullanıma bağlı olarak belli bir süre sonra elimde kalabilir mi düşüncesi.

i5 7500 ve 1060 6G kullanıcısıyım. Genel olarak piyasadaki çoğu oyunu oynayıp, bitirmiş biri olarak şu ana kadar AC Origins, Odyssey ve BF1/5 Online dışında herhangi bir besleme veya darboğaz sorunuyla karşılaşmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Sistem tercihi açısından ikisini de almamanı öneririm. Artık yavaştan günümüzde kaliteli diyebileceğimiz yüksek bütçeyle üretilen çoğu hikayeli, AAA oyun çoklu çekirdek teknolojisine giriş yaptı sayılır. Detroit Become Human, RDR 2 gibi. Intel'in yeni HT destekli i5 ve i3 işlemcileri hazır yoldayken ben olsam biraz daha bekleyip, bütçeyi toparladıktan sonra güncel bir sistem dizerdim.

Son düzenleme:
i5 7500 ve 1060 6G kullanıcısıyım. Şu ana kadar AC Origins, Odyssey ve BF1/5 serisi dışında herhangi bir besleme veya darboğaz sorunuyla karşılaşmadım. Sistem tercihi açısından ikisini de almamanı öneririm. Artık yavaştan günümüzde kaliteli diyebileceğimiz yüksek bütçeyle üretilen çoğu hikayeli, AAA oyun çoklu çekirdek teknolojisine giriş yaptı sayılır. Detroit Become Human, RDR 2 gibi. Intel'in yeni HT destekli i5 ve i3 işlemcileri hazır yoldayken ben olsam biraz daha bekleyip, bütçeyi toparladıktan sonra güncel bir sistem dizerdim.

Bekleme imkanım olsa haklısınız fakat şu aralar alamazsam para uçup gidecek. Bugüne kadar hiç sıfır sistem de almadım. Nedense sıfır alınca fazladan para ödüyor hissini üstümden atamıyorum.

Bekleme imkanım olsa haklısınız fakat şu aralar alamazsam para uçup gidecek. Bugüne kadar hiç sıfır sistem de almadım. Nedense sıfır alınca fazladan para ödüyor hissini üstümden atamıyorum.

Uzun bir süre sistem değişikliği veya herhangi bir yükseltme yapmayı düşünmüyorsanız i7 4770K+ GTX 1070 sistem performans açısından daha mantıklı gibi duruyor. Elden alma imkanınız varsa mutlaka stress, stabilite ve donanım kimliği sorgulama gibi testler yapmayı unutmayın.

Uzun bir süre sistem değişikliği veya herhangi bir yükseltme yapmayı düşünmüyorsanız i7 4770K+ GTX 1070 sistem performans açısından daha mantıklı gibi duruyor. Elden alma imkanınız varsa mutlaka stress, stabilite ve donanım kimliği sorgulama gibi testler yapmayı unutmayın.

Kafamdaki plan, yaz sonuna kadar bu iki sistemden birini kullanıp sonra satmak. Yaz sonu bütçeyi arttırıp Ryzen + RTX tabanlı bir sistem kurmak.
Şu an için yorumlara bakılacak olunursa i7 4770K + GTX1070 daha ağır basıyor sanki.
Bir alternatif daha eklendi 😊
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

[ÇÖZÜLDÜ] 2. Sisteme benzer bir sistem alınmıştır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı