i7-4790 aşırı ısınıyor

ygy24

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
işlemci: İ7 4790 (stok fanlı)
ram: DDR3 8+8 16 GB 1600MHz
ekran kartı: Asus strix GTX 970 4GB VRAM
anakart: Asus Z97 k LGA1150
SSD: sata Hyperx Fury 120 GB 2 adet
Meslek
öğrenci
Merhaba. İşlemcim özellikle Far Cry 3'te aşırı ısınıyor 90 ile 100 derceleri bile görebiliyor. Bunun sorunu nedir? Benim tahminimce sogutucuda bir problem var ama sizin fikirlerinizi de görmek isterim. Eğer problem sogutucudansa fiyat performans bir sogutucu ve termal macun önerir misiniz? Teşekkürler. İşlemcim de bu i7-4790.

Merhaba. İşlemcim özellikle Far Cry 3'te aşırı ısınıyor 90 ile 100 derceleri bile görebiliyor. Bunun sorunu nedir? Benim tahminimce sogutucuda bir problem var ama sizin fikirlerinizi de görmek isterim. Eğer problem sogutucudansa fiyat performans bir sogutucu ve termal macun önerir misiniz? Teşekkürler. İşlemcim de bu i7-4790.

Daha önceden o sıcaklıklara çıkmıyorsa termal macunun bakımı gelmiştir. Kaliteli bir macun ile yeniden uygulama yapabilirsiniz.

Daha önceden o sıcaklıklara çıkmıyorsa termal macunun bakımı gelmiştir. Kaliteli bir macun ile yeniden uygulama yapabilirsiniz.

Tabii ki denerim mutlaka ama stok fan kullanıyorum ve parmak kadar soğutucu bloğu bile yok. Değiştirmeli miyim?

Tabii ki denerim mutlaka ama stok fan kullanıyorum ve parmak kadar soğutucu bloğu bile yok. Değiştirmeli miyim?

Kasanızın havalandırması iyise özellikle önü mesh olup hava alabiliyorsa stock fanda sorun yaratmıyor. Fan değiştirmek yerine ilk olarak termal bakımını yapıp ona göre karar vermek daha doğru. Sonuçta alacağınız soğutucuda ucuz olmayacak.

Teşekkür ederim termal macun yenileyeceğim yeniledikten sonra geri donerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı