İ7 4790 sisteme 100 TL'ye PSU önerisi

Deniz Yüksel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemime göre 250w güç kaynağı çok yetersiz olduğunu gördüm ve yeni bir güç kaynağı alacağım. Sisteme (Anakarta, ekran kartına, sabit diske, dvd rom ve fan gibi) bileşenlere uyan bir güç kaynağı arıyorum. Bütçem 100 lira.

Aklımda olan birkaç güç kaynağı belirledim, uyumlu olur mu, olmaz mı yazarsanızda sevinirim:
- Everest EPS-1660A 400W
- Redrock 450W Güç Kaynağı
- Aerocool 400W Güç Kaynağı AE-VX400
- High Power ECO 450W Aktif PFC Güç Kaynağı

Sistemim;
İşlemci: Intel Core i7-4790 CPU @ 3.60GHz
Ekran kartı: AMD ATI Radeon HD 8570 2GB 128Bit
Ram: Kingston 8GB
Dvd Rom: DVD SuperMulti Drive
Sabit Disk: TOSHIBA DT01ACA050 (500 GB)

Anakartım: (Anakart modelimi tam olarak bilmiyorum.)
20150112_153550.jpg

2.png

1.png

Son düzenleme:
Ekran kartın diğer bileşenlerine göre çok düşük kalıyor. Benim görebildiğim sorun bu. Zaten marka bilgisayarda RAM' e işlemciye abanırlar ekran kartı, anakart, güç kaynağı vasat olur. Sen ki Casper almışsın.

Millet 4460 a GTX970 takarken 4790 a HD8570 koymak dünyada yapılabilecek en saçma hareket olmuş. Tabi size bir lafım yok CASPER markası yine yapmış yapacağını.

Marka bilgisayar bir daha alma, aldırma. Şimdilik yapabileceğin en masrafsız iş güç kaynağıyla beraberinde ekran kartını yükseltmen olur. Ama benim önerim kasayı dahi değiştirmen olur. Bol fan yeri olan bi kasa alman ama bunlar masrafı arttıracaktır. Bu yüzden dediğim gibi güç kaynağını ve ekran kartını mutlaka yükselt. Daha sonra bütçen olursa anakartı ve kasayıda değiştirirsin.

Halkımız hala en pahalısı, en bilindiği en iyisidir kafasında. Kimse araştırmadan gidip marka bilgisayar alıyor. Kendim almış gibi üzülüyorum. Özellikle Casper alınınca.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı