RAM günümüz için sınırda. 2x8 bir kit iyi olabilir. Bir ihtimal HDD'niz eski ise onadan kaynaklı darboğaz olabilir. Masaüstün deki kasma sorunu genellikle HDD'den kaynaklanır.
Güç kaynağı da yetersiz kalıyor olabilir.Aslında bi kere oyun oynarken mavi ekran verdi. Şuan Left4 dead oyunan girince mesela CPU ve GPU kullanımı %50 %60 civarında oluyo ama çok fazla donuyo takılıyo oyun kapanıyor hatta. Girer girmez kasmaya başlıyo bu arada. Dediğiniz gibi HDD kaynaklı olabilir, işletim sistemi SSD ye kurulu acaba hangisinden kaynaklı oluyordur. Ama şöyle bi durum var ram kullanımı %80 %90 oluyor. Sizce ram ve hdd yi yenilersem düzelir mi bu takılma donma olayı.
O zaman bi format deneyin derim ben de anlayamadım sorunu belki de RAM kaynaklıdır.80PLUS 650W güç kaynağı yeterlidir diye düşünüyorum.
Psu yeni aslında işetim sistemi SSDye kurulu, birde 1tb HDD takılı.RAM veya PSU ölmeye başlamış olabilir. HDD test edin. Olmadı Kaspersky antivirüs ile taratın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.