i7 4790 ve GTX 1650 Super sistem donma sorunu

Zimsterm

Centipat
Intel i7 4790.
GTX 1650 Super Gaming X.
8 GB RAM 1600.
Oyunlarda, bazen masaüstünde bazen oyunlarda donma oluyor, CPU kullanımı %30 %50, GPU kullanımı da %50 civarında oluyor. Neden olduğunu anlamadım bir türlü acaba RAM yetersiz mi kalıyor?

RAM günümüz için sınırda. 2x8 bir kit iyi olabilir. Bir ihtimal HDD'niz eski ise onadan kaynaklı darboğaz olabilir. Masaüstün deki kasma sorunu genellikle HDD'den kaynaklanır.

Aslında bi kere oyun oynarken mavi ekran verdi. Şuan Left4 dead oyunan girince mesela CPU ve GPU kullanımı %50 %60 civarında oluyo ama çok fazla donuyo takılıyo oyun kapanıyor hatta. Girer girmez kasmaya başlıyo bu arada. Dediğiniz gibi HDD kaynaklı olabilir, işletim sistemi SSD ye kurulu acaba hangisinden kaynaklı oluyordur. Ama şöyle bi durum var ram kullanımı %80 %90 oluyor. Sizce ram ve hdd yi yenilersem düzelir mi bu takılma donma olayı.

Aslında bi kere oyun oynarken mavi ekran verdi. Şuan Left4 dead oyunan girince mesela CPU ve GPU kullanımı %50 %60 civarında oluyo ama çok fazla donuyo takılıyo oyun kapanıyor hatta. Girer girmez kasmaya başlıyo bu arada. Dediğiniz gibi HDD kaynaklı olabilir, işletim sistemi SSD ye kurulu acaba hangisinden kaynaklı oluyordur. Ama şöyle bi durum var ram kullanımı %80 %90 oluyor. Sizce ram ve hdd yi yenilersem düzelir mi bu takılma donma olayı.
Güç kaynağı da yetersiz kalıyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı