Okulu bırakıp berber olmak mantıklı mı?

15 yaşında lise 2 öğrencisiyim. Ortaokul OBP'lerim ortalaması 97 ve LGS puanım 400'dü ama ben şu an lisede çok zorlanıyorum. Geçen sene lise ortalamam 81 falandı. Şimdi bir deneme sınavkna girdim Mersin sonuncusu oldum 242 puanla. Ben okulu bırakıp berber olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hem okulu bırakırsam 20 yaşına kadar kendi paramı güzel bir şekilde biriktiririm.

MESEM'e geç çok iyi olur senin için bence pişman da olmazsın ne güzel işte hem işi öğrenir hem paranı alırsın.

Bende istiyorum ama tek sorun ailem ve dayılarım dayımın en büyük hayali kuzenimle beraber üniversite okumam onlar çok kızacaklar.
Üniversite olarak istediğin bir bölüm yoksa hiç uğraşmaya değmez bence ama sonra içinde kalmaması için iyice düşünmen lazım. Daha sonra ailenle konuşmaya çalış bu konu hakkında sektörde başarılı olursan çok iyi yerlere gelinebiliyor ayrıca önemli olan senin mutluluğun. Berber olmak için liseden sonra da eğitim alabilirsin ama lisede alınan eğitim yaş gruplarınla da beraber olacağı için daha keyifli olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı