i7 4790 ve RTX 2060 sistem oyun takılma sorunu

SemihKbr

Decapat
Ben 4 gün önce Asus Rog Strix RTX 2060 OC Edition aldım, şu an aktif kullanıyorum. Halihazırda yoğun şekilde Apex Legends oynuyorum, eski kartım GTX 980'di.
Sistemim;
  • i7 4790
  • 16 GB RAM
  • 800W Power
  • MSI H97 Gaming 3 anakart
Önceki ekran kartımda herhangi bir takılma söz konusu değildi, internet pronlemimde yok. Bu yeni kart ile çok iyi FPS performansı alıyorum fakat saniselik kısa kısa, ara sıra oyun esnasında takılmalar oluyor, bunun sebebi ne olabilir? Yeni kartı Vatan Bilgisayar'dan aldım, kutusu açılmamış gibiydi. Kartta sorun olma ihtimali var mı yoksa sistemimle ilgili bir sorun mu var? Windows 10 Pro kullanıyorum, ayrıca monitörüm Asus marka 144 Hz 1 ms, Display Port kablo kullanıyorum. HDMI kablo ile de denedim ikisinde de aynı sorun var, şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 4790 8 izlek olmasından kurtarır diye düşünüyordum.
8 izlek olması tabi ki çoklu çekirdek performansında 4 izleğin önüne geçmesini sağlıyor ama oyunlarda tek çekirdek performansı önemli hocam. Ryzenler tek çekirdek performansının düşük olması nedeniyle bu nedenle oyunlarda İntel'in gerisinde kalıyor.
Mesela ben oyun için 8700 alacağıma 8600K alır OC yaparım bu sebeple.

8 izlek olması tabi ki çoklu çekirdek performansında 4 izleğin önüne geçmesini sağlıyor ama oyunlarda tek çekirdek performansı önemli hocam. Ryzenler tek çekirdek performansının düşük olması nedeniyle bu nedenle oyunlarda İntel'in gerisinde kalıyor.
Mesela ben oyun için 8700 alacağıma 8600K alır OC yaparım bu sebeple.
Bazı oyunlarda 4 çekirdek 4 izlek yetersiz kalabiliyor ama dediginiz doğru.

Ben 4790 8 izlek olmasından kurtarır diye düşünüyordum.
Aynı işlemci ve kart bende de var Apex'de bir sıkıntı olmuyor. Eğer drop oluyorsa V-Sync açın. Fazladan İ5 8400 hatta İ7 8700K bile BF5'de darboğaz yapıyor. Bence şimdilik değiştirmeyin parçaları.

2060'ı mevcut 980 sürücüsüyle kullanmaya devam ediyorsan DDU ile 980'e ait sürücüleri komple kaldırıp tekrar sürücü kurmayı deneyebilirsin. Bundan hariç ekran kartının görüntü çıkışını farklı birimden, ekran kartının PSU güç bağlantısını mevcutsa farklı kablodan yapmayı deneyebilirsin.

Son düzenleme:
İşlemciniz darboğaz yapıyor. Ayrıca Apex Legends yeni çıkan bir oyun olduğu için maalesef her sistemde uyumlu değil. Ben de oynarken bir anda FPS dropları yaşayabiliyorum. Bende de işlemci yeterli ama ekran kartı biraz eski kaldı :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı