i7 4790 ve RX 560 CSGO'da Takılmalar

Johnny Blaze

Hectopat
Arkadaşlar 26 Ağustos tarihinde bir konu açıp i7 4790 ve RX560 ikilisinin düşük FPS verme sorununu dile getirmiştim. 80'den yukarı çıkmıyordu. FPS olayını hallettim 150-250 arası gidip geliyor ortalama 200 FPS. Bu değerleri almama rağmen oyun aşırı takılıyor. Yani öyle aşırı uzun 4-5 saniyelik takılmalar değil. Hani böyle 20-30 FPS'de olan takılmalar gibi. Oyun aşırı yavaş. Belki bunun sorunu monitör değilde televizyon kullanmamdandır. Kullandığım televizyon LG 22MN43 Full HD TV

Son düzenleyen: Moderatör:
Televizyonlar yüksek giriş gecikmesine sahip olduğundan dolayı siz takılıyormuş gibi hissediyor olabilirsiniz. Sisteminizi bir monitör üzerinde test etme şansınız var mı?

Sıcaklık ne durumda? Oyun HDD'de mi?
Ekran kartı sıcaklığı 70 derece. İşlemci sıcaklığı ise 60.
Televizyonlar yüksek giriş gecikmesine sahip olduğundan dolayı siz takılıyormuş gibi hissediyor olabilirsiniz. Sisteminizi bir monitör üzerinde test etme şansınız var mı?
Maalesef elimde HDMI girişli bir monitör yok. Bütçem anca ekran kartı değişimine yettiği için HDMI girişli bir monitör alamadım. O yüzden 40 yılın bir günü anca kullanılan televizyonu değerlendirmeye karar verdim.
Sıcaklık ne durumda? Oyun HDD'de mi?
Evet bilgisayarımda SSD yok hazır bir sistem almak zorunda kaldım aile baskısı yüzünden. Yoksa toplama yapardım. SSD ihmal etmezdim ama ailem illa tutturdu hazır al diye.

HDD'den kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Oyun 150-200 FPS değerlerindeyken bir anlık takılma olayı mı oluyor?
32" Vestel 2008'den kalma TV ile oynadım hocam, yaşadığım tek sorun yırtılma.

HDD'den kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Oyun 150-200 FPS değerlerindeyken bir anlık takılma olayı mı oluyor?

32" Vestel 2008'den kalma TV ile oynadım hocam, yaşadığım tek sorun yırtılma.
Eski ekran kartımda böyle bir sorun yoktu GTX 745 80-100 FPS arasıydı ama takılma yoktu. Yeni ekran kartında DROP vs. yeme yok takılma sürekli sanki ekran kartını aşırı zorlayan bir oyunda 20 FPS almak gibi.

Yeni ekran kartını kullanmaya başlamadan önce sisteme temiz kurulum yaptınız mı? Ekran kartı sürücülerinizi DDU ile kaldırıp stabil sürümü tekrar kurmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı