i7 4790k Anakart önerisi

redqueen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni bi bilgisayar toplayacağım pek çok şeyde karar verdim ancak sürekli ikilemde kaldığım bi konu var o da anakart... Asus'un güvenilirliği cazip geliyorken msi gaming serisi de pek çok kişi tarafından tavsiye edilmekte şimdi ilk olarak sistem özelliklerini yazayım:
  • *i7 4790k işlemci
  • *asus rog poseidon gtx770 ekran kartı
  • *gskill 2*4gb ripjawsx 1866 mhz ram
  • *WD caviar black 1 tb HDD
  • *zalman cnps9700 işlemci soğutucusu
  • *highpower 750W 80+ PSu
  • *zalman z3 atx kasa
  • *birde 240-250 gb ssd (fakat bunda henüz marka model karar vermedim)

Gelelim asıl konuya. Aklımda 2 ana kart var temel olarak MSI z97 gaming 7 veya ASUS z97 AR.
Bu iki kart dışında fiyatı makul ancak geleceği parlak yani yeni gelecek şeyleri destekleyecek ve stabil çalışan başka kartlar da düşünebilirim ancak kriterlerim şunlar;
  • Güvenlik ön planda olacak (bileşenleri korumaya yönelik önlemler alınmış olacak)
  • Stabil ve kararlı bir kart olacak
  • İnternet paketlerinde düzenleyicilere sahip bir eternet kartı olacak
  • Ve OC modundayken de kararlı ve sorunsuz bir şekilde çalışabilecek
Bunların dışında tek tuşla bios güncelleme ve OC açma gibi özellikleri olursa da ne mutlu.
Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne amaçla kullanacaksın ? Eğer oyun amaçlı kullanacaksan çok dengesiz olmuş. Ne amaçla kullanacağını söylersen daha net yardım alabilirsin.

Ben şahsen MSI Z97 GAMING 7 alırdım. Bu arada sisteminde ufak tefek yanlışlar var.

Son düzenleme:
Özellikle tek bi kullanım için değil iyi performans elde etme amacıyla düşünmüştüm. Sorunlu gördüğünüz bileşenler neler?

1 - O bütçeye rahatlıkla GTX 970 sığdıralabilir.
2 - SLI yapmayı düşünmüyorsan 750W 80 PLUS biraz fazla gelir :D
3 - Haswell işlemciler için önerilen bellek MHz değeri 1600 MHz.

1- GTX 770 rog poseidon indirimdeydi 800 tl ye aldım :D
2- SLI yapmayacağım ama o PSU yu da indirimde olduğu için yine 190 TL ye aldım (bu iki ürün de sıfır 2. el almadım yani)
3- Haswel refresh konusunda haklısın ama OC modunda kullanılan MHZ değerlerini arttırma imkanım var diye biliyordum yanlış mı öğrenmişim yoksa?:ROFL::ROFL:

Stabilite açısından 1600 MHz önerilir. Fakat yine de GTX 970 almak varken GTX 770 almak biraz saçma.

Ya GTX 770 almamın sebebi dediğim gibi rog serisinden bi kartı uygun fiyata bulmam ve birkaç yıl sonra tekrar güncelleme yapma ihtimalimin olması. Yani 3-4 yıl sonra zaten tekrar bi yükseltme yapacağım pcye 3-4 yıllığına iyi performans sağlayacak bi kart kafi benim için. Herneyse zaten konu anakart ekran kartı değil.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı