İ7 4790K GTX 970 Tabanlı Sistemde Yavaşlamalar

Mertonal_1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
Başıma gelen olay gerçekten çok ilginç.
Dün gece CS:GO oynuyordum ve oyun sırasında ALT+TAB yaparak masaüstüne geçtim.
Tekrar oyuna döndüm ve ekran karardı birden, biraz bekledikden sonra ekran geldi ancak oyun kasıyordu. Maçın bitmesini bekledim bilgisayarı kapatıp açtım düzelmedi. Bende format atmaya karar verdim. Bilgisayarımda 2 hard disk var birinde sistem kurulu diğerinde ise yedeklerim vs var. Virüs bulaşmış olabileceğini düşündüğüm için 2. hard diskimi biçimlendirdim ve şans eseri bilgisayarım düzeldi. Bende her ihtimale karşı diğer hard diskede virüs bulaşmıştır diye windows cd sinden boot ederken 2 hard diskide tekrar biçimlendirip windows 10 temiz kurulum yaptım. Kurulumdan sonra 3-5 saat herşey normaldi. Tekrar CS:GO yu steam üzerinden indirdim oyundan çıktım tekrar girdiğimde yine kasmalar ve donmalar başladı. Bilgisayarımı gerçekten kullanamıyorum internette gezerken veya masaüstünde işlem yaparken bile kasıyor.
NOT: Görev yöneticisinden kullanımlara baktım ve gayet normal gözüküyor.
Isınma ile ilgili bir problemim yok.
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Sistem:
Msi Gaming 7
Asus gtx 970
İ7 4790K
750 Watt aerocool
Wd caviar blue 1 tb
Hitachi 500 Gb

Tekrar CS:GO ya girip sorunu yaşadığınız zaman görev yöneticisinden işlemler ve performans sekmelerinin fotoğraflarını atar mısınız?

Tekrar CS:GO ya girip sorunu yaşadığınız zaman görev yöneticisinden işlemler ve performans sekmelerinin fotoğraflarını atar mısınız?
Öncelikle ilgilenip cevap yazdığın için teşekkür ederim. Ben hard disk veya ekran kartından olduğunu düşünüyorum bu arada resimler ;

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    15,7 KB · Görüntüleme: 290
  • 2.PNG
    2.PNG
    17,2 KB · Görüntüleme: 419
Öncelikle ilgilenip cevap yazdığın için teşekkür ederim. Ben hard disk veya ekran kartından olduğunu düşünüyorum bu arada resimler ;
Bu sorun 3-4 gün önce benimde başıma geldi. Oyununu şarkı açmak için aşağı aldığımda her girdiğimde fps düşüyordu. Görev yöneticisinden kontrol yaptım. Bellek kullanımı her seferinde artıyor ve görev yöneticisinde her seferinde bir tane daha arama uygulaması açılıyordu. Sorun oyunu her aşağı aldığımda arama kısmının da açılmasıymış. Bunları kapatınca bellek kullanımım normale dönüyor FPS düzeliyordu. Fakat bilgisayarımda 3 GB RAM var. Sizde bu sorunun olmasını anlayamadım doğrusu canavar gibi bir sistem. Bir tek o görev yöneticisinden arama uygulamasını kapatmayı deneyin bunun dışında kusura bakmayın bilgim yok.

Bu sorun 3-4 gün önce benimde başıma geldi. Oyununu şarkı açmak için aşağı aldığımda her girdiğimde fps düşüyordu. Görev yöneticisinden kontrol yaptım. Bellek kullanımı her seferinde artıyor ve görev yöneticisinde her seferinde bir tane daha arama uygulaması açılıyordu. Sorun oyunu her aşağı aldığımda arama kısmının da açılmasıymış. Bunları kapatınca bellek kullanımım normale dönüyor FPS düzeliyordu. Fakat bilgisayarımda 3 GB RAM var. Sizde bu sorunun olmasını anlayamadım doğrusu canavar gibi bir sistem. Bir tek o görev yöneticisinden arama uygulamasını kapatmayı deneyin bunun dışında kusura bakmayın bilgim yok.

İlgilendiğin için teşekkür ederim denerim, garip olan ise bazen kasıyor bazen kasmıyor kastığındada sadece cs de değil masaüstüde kasıyor.

Diyorum size, şu WD Blue almayın diye.
görünüşe göre bir tane ssd alıp sistemi ona kuracağım.

Sorun ortaya çıktığında işlemci MHz'na bakar mısın o zaman da 0.76 MHz'da mı. Benzer sorunu ben de yaşıyorum işlemci yük altındayken bile 0.76'yı gösteriyor ve Chrome'da gezerken bile kasma yaşıyorum. Benzer bir durum olabilir.

Sorun ortaya çıktığında işlemci MHz'na bakar mısın o zaman da 0.76 MHz'da mı. Benzer sorunu ben de yaşıyorum işlemci yük altındayken bile 0.76'yı gösteriyor ve Chrome'da gezerken bile kasma yaşıyorum. Benzer bir durum olabilir.
Benimde o aklıma geldi ufak bi araştırma yaptım ve bu tür bi sorunun işletim sistemi yüzünden olabileceğini okudum ne kadar doğrudur bilmem ama bende windows 10 yüklüydü windows 8.1 kurdum şimdi sabaha kadar benchmarktan tut diğer testlere her şeyi sınıycam kafaya koydum. Bir sonuca ulaşırsam bilgilendiririm teşekkürler...

Ben de işlemciye gelen voltajda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Çünkü işlemci yük altına girip derecesi arttığında güç kaynağından cızırtı gelmeye başlıyor. Sonucu bekliyorum @Mertonal_1

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı