İ7 4790K GTX 970 Tabanlı Sistemde Yavaşlamalar

Ben de işlemciye gelen voltajda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Çünkü işlemci yük altına girip derecesi arttığında güç kaynağından cızırtı gelmeye başlıyor. Sonucu bekliyorum @Mertonal_1
Sanırım sorunu buldum, prizim topraklı priz değil yani elektrik dalgalanması veya herhangi bir sorun olsa elektriği atacağı yer yok. Daha öncede durduk yere usb portları gitmişti sanırım elektrik dalgalanmasından zarar gördü. Büyük ihtimal senin prizinde topraklı değildir.

Sanırım sorunu buldum, prizim topraklı priz değil yani elektrik dalgalanması veya herhangi bir sorun olsa elektriği atacağı yer yok. Daha öncede durduk yere usb portları gitmişti sanırım elektrik dalgalanmasından zarar gördü. Büyük ihtimal senin prizinde topraklı değildir.
Bu sorunun nasıl çözmeyi düşünüyorsun? PSU'yu mu değiştirelim yani?

Hayır duvarındaki prizde sorun, ben az önce baktım ve prizimde topraklama yok büyük ihtimalle bir elektrik atlaması oldu ve buda işlemciye zarar verdi diye düşünüyorum muhtemelen seninkide öyledir odamdaki diğer prizde topralama varmış ona taktım ama olan oldu artık arızalandı diye düşünüyorum işlemciyi ve anakartı pazartesi günü servise vericem.

Basit bir hata da olabilir. Muhtemelen bakmışsın fakat söyleyeyim gene. Güç seçeneklerinden işlmecinin en düşük frekansına bakmanı öneririm. Çok sağlam işlemcilerde çoğu uygulama, oyun boştaymış gibi çalışıyor ve işlemci performanstan kısıyor.

Bende işlemci hızı BIOS ekranında bile 0.8 olarak gösteriyor @zevheri . Dalgalanma gibi kafasına göre işlemci hızı bazen artıyor artınca PSU'dan cızırtı sesi yükseliyor ama daha önce sorunsuz oynadığım oyunda 3-4 gündür işlemci hızı 0.8'e düşüyor. Bu da kasmalara sebep oluyor, kaldı ki Chrome'da bile kasıyor 0.8'e düşünce. Hem de hiç voltaj ayarıyla veya başka bir BIOS ayarıyla oynamadığım halde. Umuyorum işlemci zarar görmemiştir. PSU'yu göndereceğim değişim için.

Hocam bios sıfırlamayı deneyin. Bir de bulabilirseniz düşük de olsa başka bir PSU deneyin. Ekran kartını sökün deneyin 200 300W lukla gerekirse. Muhtemelen dediğiniz gibiyse sıkıntı cpu power kablo sıkıntılı olabilir. Aynısı benim arkadaşımın dizüstü bilgisayarında da olmuştu. i7 4. nesil 3.5 GHz bir işlemciydi. O da 2.5 de kilitlenmişti çözememiştik. Gerçi o laptop bu masaüstü ama sorununuzu çözerseniz beni de buradan bilgilendirirseniz çok iyi olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı