i7 4790K için mütevazi anakart önerisi

0x88

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2014
Mesajlar
24
Yer
Levent
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Fashion Director, Magazine Editor/Wine Executive
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde 15.000TL bütçe ile ddr4, x99, 5.nesil işlemcili bir bilgisayar topladım. Tamamen parayı havaya saçmışım kimseye önermiyorum diyerek konuya başlayayım.

İkinci bilgisayar olarak kullandığım i5 2500k işlemcili, msi military serisi p67-gd55 anakartlı 16gb ddr 1600mhz corsair ramli, 2x HD6850 crossfire yapılmış sistemimde bios güncellemesi yaparken bilgisayar reset attı ve anakart uçtu. Şuan anakart hiç bir bios menüsü vermiyor. Şuan kullandığım x99 deluxe anakartında bios bozulsa bile usb bios flashback yaparak hemen geri döndürüyorsunuz. Fakat MSI daha o kadar kıvama gelmemiş. Anakartı kurtarmanın hiç bir yolunu bulamadım. Servise götürüp bios yükleyin bu anakarta desem belki bir ümit ama zamanı geçmiş anakarta bu işlem için 100-150TL servis ücreti isterler. Parayı boşa uçurmaktansa bu sistemi biraz yükseltmeyi düşündüm.


Şimdi 5. nesil 5930k işlemci kullanıyorum ama 4.nesil 4790k dan büyük bir farkı olduğunu düşünmüyorum. i5 2500K işlemcisi güzeldi fakat soket yapısı 1155 olduğu için yeni anakartların hiç birine uymuyor. Mazide kalmış çöp anakartlar var sadece artık.


Harcıyacağım parayı kuruşuna kadar düşürmeye çalışıyorum. i7 4790K işlemci 11100TL hepsiburada da 50TL mobil alırsanız çek veriyor 100TL de maximum kullanırsanız puan veriyor yani 950TL ye geliyor.

Sistemi sürekli overclocklu kullanacağız, bunun için en uygun anakart tavsiyeniz nedir? Ben şimdilik z97'leri düşündüm. Vatan bilgisayarda bir arkadaşım asus z97 pro gamer önerdi 700TL civarıydı fiyatı sanırım. Tabi şöylede bir durum var ramlarin 1600MHZ. Kalkıp 3300 MHZ bir anakart almak gereksiz olur.

Her konuda önerilerinizi bekliyorum.

NOT: şimdilik henüz faaliyeti geçirmediğimiz bir proje için sürekli oyun çekimleri yapıyoruz. İkinci pc'yi multiplayer oynayabileceğimiz tüm oyunlarda kullanıyoruz. 2x HD6850'nin şimdiye kadar noksan kaldığı bir yer olmadı. Ama ben bilgisayarın en önemli parçası işlemci derim her zaman :) Şimdi bu ikinci pc'nin sistemini güçlendirdiğimde ilerde belki bu işlerden para kazanabilirsem bir gtx980'de ona çakabilirim. Anlatmak istediğim aslında bu ikinci bilgisayar genelde kapalı olan yalnızca multiplayer oyun olunca açılan bir bilgisayar.

Bu arada hepsiburada kampanyası yarın son. Yardımlarınızı en hızlısından beğeniyorum :)
 
Öneri için teşekkürler, hepsine bakıyorum ama sanki aralarında hiç bir fark yok gibi. Aslında aradığım verebileceğim en az fiyata overclock'a uygun en mantıklı z97 anakartı almak. Çok fazla seçenek var halen kafam çok karışık desteklerinizi bekliyorum.
 
Bütçemde bir limit yok. Fakat gidip hiç işime yaramıcak ekstra özellikleri olan bir anakart alıp fazla para vermek istemiyorum. Mesela anakartda wireless modülü hiç ihtiyaç duymayacağım birşey.

İşin netinde z97 olup overclock için en ideal ve fiyatı en makul anakartı bulmaya çalışıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı