İ7 4790K İşlemci hızım 0.8 GHZ'de neden sabitlendi?

Cultrix

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2014
Mesajlar
14
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Anakartımın bios ekranında OC hem açıkken hem kapalıyken Current CPU Frequency 0.80 GHZ ( 8 x 100.00 Mhz) olarak görülüyor. Anakartım Msi gaming 7, İşlemcim i7 4790k. İşlemci hızım 44 x 100 mhz olaması gerekirken neden 0.80 ghz'de sabitlendi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un güç tasarrufu için yaptığı bir düşürme. İşlemci kullanıldığında hızı artacaktır. Eğer isterseniz Denetim Masasından düzeltebilirsiniz.
 
Windows'un güç tasarrufu için yaptığı bir düşürme. İşlemci kullanıldığında hızı artacaktır. Eğer isterseniz Denetim Masasından düzeltebilirsiniz.
Ben daha yeni topladım sistemi ve Recep Baltaş'ın topladığı sistemde böyle bir sorun yoktu. Anakartın bios ekranına girince onda 4.0 OC ile 4.4 gösteriyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri" Kısmındaki ek planlar kısmını tıkladıktan sonra, yüksek performansı seçince, bir kontrol edebilir misiniz ?
 
Bios pilini çıkarıp takmıştım az önce klavye ve mause görmediği için bios ekranında. Çıkarıp takmadan öncede 0.8 diye hatırlıyorum fakat tam emin değilim.
 
CPU ratio 44 yerine nasıl 8 oluyor arkadaşlar sebebi nedir bunun? Yardım edecek yok mu ne yapmalıyım? İşlemciden kaynaklı bir sorun mu bu biosum güncel.

Sorunu sonunda buldum inşallah bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarında işine yarar. Anakartın üzerinde bulanan tigger switch ( Bios yavaş boot etmesi için gerekli switch ) açık olmasıymış. İşin enteresan kısmı niye elime bu anakart switch açık olarak gelir ki?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı