i7 4790K işlemciye overclock yapmak

devrim ölmez

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32 gb ram xmp yok
Ekran kartı
gtx 1080 ti
Anakart
msı z97 gaming 3 lga 1150
İşlemci
intel core i7 4790k
İşlemcimi overclock yapmak istiyorum 4.8 GHz'ye sivi sogutmam mevcut RAM'lerimde XMP profili yok 360mm sivi sogutmam var isi degerlerim gayet normal islemcimde delid yok sence nasıl bir voltaj verebilirim? 4.8 de stabil olarak calistirabilir miyim? Yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin voltaj değerini ögrenip ikisini ufak ufak arttır 4.8 olacak diye bir şey yok ben R5 5500 de 4.6 üzerine çıkamıyorum 4.7 yapanı gördüm.

İşlemcinin voltaj değerini ögrenip ikisini ufak ufak arttır 4.8 olacak diye bir şey yok ben R5 5500 de 4.6 üzerine çıkamıyorum 4.7 yapanı gördüm.
krall benim işlemcide oc var 4.7 olarak calisiyo birazdaha artyirmak istiyorum şu anda turbo boost kapalı halde voltaj 1.285 (1.28)olarak verdim stabil çalışıyo ama bir tık yukarıyı görmek istiyorum açıkcası

Krall benim işlemcide OC var 4.7 olarak calisiyor biraz daha artyirmak istiyorum şu anda Turbo Boost kapalı halde voltaj 1.285 (1.28)olarak verdim stabil çalışıyor ama bir tık yukarıyı görmek istiyorum açıkçası.

Tamam dostum işte dene çıkmayı çıkamıyorsan ya dogru değerleri bulamıyorsun ya da işlemcinin limitine geldin.

Doğru değerleri bulamadigımdan dolayi zaten yardim istedim.

Dediğim gibi işlemcilerin potansiyeli farklıdır seninle aynı voltaj da belki başkası bir tık fazla GHz alıyordur işlemcinin sınırına ulaşmış olmalısın ben napıp edip 4.6GHz'i geçemedim.

ben 4.8 turbo bostla 5.74 oluyor ana kart msı z97 gamıng 9 ack işlemcı i7 4790k

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1111.PNG
    Ekran Alıntısı1111.PNG
    46,1 KB · Görüntüleme: 56

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı