i7 4790K sisteme macOS kurmak

atakan0012

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben bilgisayarıma MAC kurmak istiyorum fakat bir sürü RAW dosyası indirmeme rağmen bir türlü kuramadım. Ya kuruluma başlamadan kapandı veya kurulum biterken dart0.pkg sorunu verdi bir türlü kuramadım. Düzgün bir imaj dosyası yok mudur yada genelde böyle mi yardımcı olabilecek var mı?

İşletim sistemi:
MSİ GAMİNG Z97 GAMİNG 5
GTX 970
İNTEL İ7-4790K
16GB RAM

Bide SSD'de Windows kurulu HDD'yi 2 ye böldüm bir kısmına Mac kurmak istiyorum acaba bundan dolayı mı olmuyor?

Elinizdeki sistem High Sierra ile dahi tam uyumlu, dolayısıyla vanilla olarak rahatlıkla kurabiliyor olmanız lazım , "tonymacx86" sitesinde aynı anakartı kullanan başarılı kurulumlar var. Clover ekranında boot argument kısmında "dart=0" ekleyerek yüklemeyi deneyin.
Yüklemeyi başarırsanız 9 serisi anakartlarda genelde bulunan usb 3.0 portlarının düzgün çalışmaması sorunu yaşanacaktır, onu da config.plist e eklenecek 2-3 satır ile çözebilirsiniz. Kurulumu yapacağınız harici belleğin USB 2.0 portuna takılı olmasını tavsiye ederim ayrıca.

Hackintosh zone sitesinden High Sierranın sanırım son sürümü tam olarak bilmiyorum ama indirip kurulumu tamamladım. Fakat şimdide interneti kullanamıyorum görmüyor ne yapmam lazım birkaç kext indirip denedim ama olmadı.

Sonunda internetide halletim fakat hafif kasmalar mevcut sistemde tam olarak anlayamadım ama animasyonlarda falan net anlaşılıyor. Mesela sistemi yeniden başlattığım zaman başladığında 30-40 saniye kadar inanılmaz bi kasma oluyor. Biraz araştırma yaptım config.plist dosyası paylaşılmış bir tane ama nasıl değiştiricem bilmiyorum yardımcı olurmusunuz.

Herşeyi halletim birşeye gerek kalmadı teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı