i7 4790K sistememe Özel sıvı soğutma sistemi tavsiyesi

Çok güzel anlatmışsın kardeşim. Ben kendime monte etmede güveniyorum, sanayide büyümüş marangoz yanında çıraklık yapmış birisi için çokta zor olmasa gerek :) Temin edebileceğim yerler var mı Türkiye de birde hangi marka önerirsiniz bu konuda çok tecrübesizim.
 
@Eray Eker Farklı konu açmak istemedim ama sen 4790K'yı nereden almıştın ? Bende almayı düşünüyorum da. Sanırım hesaplı ve uygun fiyatlı bir yerden almıştın.

Ben alırken vatan fiyatı 950TL idi dolar fazla yükselmemişti. Normal satış 950TL iken 750TL' ye almıştım.
 
Ben şu an dışardayım, eve geçince size detaylı bilgi, link vs. veririm.
Siz kendinize güvendikten sonra üstesinden gelmeyeceğiniz hiçbir şey olmaz. Hem bu akrilik çalışması o kadar da zor iş değil zaten.
 
@Eray Eker Hocam işte nereden aldın onu soruyorum. :D Şuan sipariş vereceğim o fiyat farkı çok iyi olur benim için.
Konuyu kirletmeden cevap vereyim. Penta dağıtım şirketinden aldım. Ürünün dükkana satış fiyatının az fazlası oluyor ancak şuan aynı fiyat geçerli değil diye biliyorum 100TL kadar oynama vardır.
[email protected]
Detaylı bilgi veririm.
 
İsterseniz şöyle bir şey yapalım, bu: Water Cooling Products linkini verdiğim siteye girin, istediğiniz Rad. Blok, vs. seçip fiyatlarına bakın, eğer bütçenizi çok zorlamıyorsa size oradan toparlarız. Ama eğer bütçenizi çok zorluyorsa ki zorlayacaktır, o zaman da 2,ele yönelirsiniz.
 
Sanırım dediğiniz gibi 2. ele yöneleceğiz :D Bu fiyatlar bir uçuk dostum :D

Birde hocam biz bu sistemi yaptık diyelim, 600W bize yeterli gelir mi? Zaten 600W'ın nerden baksak en az 150-200W'ı boşta kalıyor.
 
Maalasef öyle, lüks bir custom soğutmaya harcanan para ile F16'nın savaş donanımı sağlanır. :D

İlerisi için 600 watt yeterli gelir mi orasını bilemem, ancak şimdilik yeter.

2.el için DH 2.el'e bakmanı tavsiye ederim. Orada çoğu zaman çok uygun fiyatlara satılan soğutma parçalarına denk geldim. Ya da parça adlarını 2.el olacak şekilde Google'dan aratın.
 
Hocam ben bu konuda hangisi kaliteli marka hangisi kalitesiz marka ayıramam birde mesela o ek aparatlarından kaç tane gider ne olur bilmem. Siz bana gereken ürünleri söyleseniz ben ona göre arasam? Biraz armut piş ağzıma düş gibi oluyor ama bilgim olmadığı için gerekenlerin özelliklerini veya olması gereken özelliklerini anlamıyorum. Mesela bu rezervuarların altında pompa olanları var onu alırsak ayriyeten pompaya ihtiyacımız oluyor mu? Boruların cinsi ve çapı ne olmalı? Ekran kartı + CPU için kaçlık rezervuar gerekiyor? Gibi bir sürü soru sormam gerekecek. Buda hem sizi sıkacak hem beni.
 
Aslında birden fazla kaliteli markalar var, mesela EK, Bitspower, Alphacool, XSPC bunlar oldukça kaliteli ürünler. Fakat bunlarda da yine fiyat kalitesi söz konusu, örneğin aynı marka CPU, GPU, Vb. bloklarının fiyatları kalitesine göre değişmekte... Yani her zaman olduğu gibi yine lanet olası para konuşuyor.

Ölçüler konusunda çok iyi değilim:( ama şöylede bir kolayı var, örneğin ''13/10'a G1/4'' bu ölçülerde 13/10 dış çapı, G1/4 iç çap oluyor. Umarım açıklayıcı olmuştur, eğer olmadıysa da ürün ılınırken araştırılır o surun teşkil etmez.

Örneğin:
2x Radyatür için 4 adet Rekor.
2x Blok için 4 adet rekor
1x CompoRez (Pompa+ Rezervuar) 3 adet Rekor.
Ve bunlar için yaklaşık 2-3 metre de boru gerekir. Vb...

Pompalı pompasız Rez. konusuna gelirsek, benim tercihim bütün olarak gelen pompalı Rezervuarlardır. Eğer Pompayı ayrı almış olsanız ona da ayrı yer aramak zorunda kalırsınız. Pompalı Rez. 'lerde ayriyeten pompa almaya gerek yoktur.

Yanlızca CPU için hazırlanmış bir set: Alphacool NexXxoS Cool Answer 480 LT/ST - Kit by Alphacool bu size belki bir fikir verir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı