i7 4790K ve Asus GTX 980 Strix OC Tabanlı Sistem Toplama

Tamamdır. Son olarak bu vatanda parçaları montaj yapmaları için götürdüğüm de UEFi kurulum(nelere dikkat ediyim yani) vs. için ne demem gerekiyor adamlara yanlış bir şey olsun istemem sonra uğraş dur..

Adamlara Win 8.1 kurulumunu UEFI olarak yapmaları gerektiğini söyle. Başka türlü olursa sistemi başka yerden alcağını bile söyleyebilirsin. Şantaj yapmaktan çekinme yani. :) Bu arada satın alman gerekiyor işletim sistemini. Yoksa kurmazlar.

Biliyorum satın alınacağını. ''SSD'ye formatı basıp HDD'yi biçimledirmeden sana verebilirler.'' derken dostum aydınlatır mısın? :)

Geçen sene başıma gelmişti ve bu forumda da bir çok insanın başına geliyor. SSD'yi biçimlendirip formatı basıyorlar. Burada sorun yok. Ama HDD'yi biçimlendirmiyorlar bazen. Yani sana bırakıyorlar. Orada mutlaka kontrol ettir. Anladığım kadarıyla fazla tecrübeli bir kullanıcı değilsin. Bu senin için eziyete dönüşebilir.

Evet bu konularda pek tecrübeli değilim. 2 gündür forumdayım okuduklarım kadarıyla bir şeyler biliyorum. Dostum simdi anladığım kadarıyla ikisinde biçimlendirip format mı attırıyorum? Bir de alakasız ama i7 5820k ne gibi farkı var 4790k'dan?

Genel olarak İ7 5820K, İ7 4790K'dan daha üstün bir işlemcidir. Sana direk link vereyim ki kendin kıyaslama yapabilesin.
İ7 4790K
ARK | Intel® Core™ i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz)
İ7 5820K
ARK | Intel® Core™ i7-5820K Processor (15M Cache, up to 3.60 GHz)
İki işlemci arasında Anandtech sonuçları:
AnandTech | Bench - CPU
Youtube'de bir kıyaslama videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçen sene başıma gelmişti ve bu forumda da bir çok insanın başına geliyor. SSD'yi biçimlendirip formatı basıyorlar. Burada sorun yok. Ama HDD'yi biçimlendirmiyorlar bazen. Yani sana bırakıyorlar. Orada mutlaka kontrol ettir. Anladığım kadarıyla fazla tecrübeli bir kullanıcı değilsin. Bu senin için eziyete dönüşebilir.
Hocam aynısı başıma geldi ssd'i formatlayıp hdd'ye dokunmamışlardı. Merakımdan soruyorum bunun ne gibi sıkıntısı olabilir hocam ?

İ7 5820K'yı alırsanız anakartınız uyum sağlamayacaktır. Ayrıca oyun için İ7 4790 bile çok ama çok fazla. :) Sizin bütçeniz geniş olduğu için öneriyorum. Oyun sisteminde İ5 4690 fazlasıyla yeterlidir. Yani İ7 4790K sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

@BySezqin
Hiç bir sıkıntısı olmaz. Sadece HDD'yi biçimlendirip alan oluşturana kadar kullanamazsın o kadar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı